Telefonlar artık birçok amaca hizmet etmekte. Bu amaçlardan birisi de oyun oynamak. Artık günümüzde mobil oyunculuk terimi iyice hayatımıza girmiş durumda. Telefonların artan güçleri, oyun firmalarının 3 boyutlu, grafikleri ile doyurucu oyunlarını mobil platformlara taşıması bu durumun oluşmasındaki en temel sebeplerden. Peki iyi bir oyuncu telefonu seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Piyasadaki en iyi oyuncu telefonları hangileri?
Oyuncu Telefonu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
İyi bir oyuncu teleonu seçerken ekran kalitesinden bataryasına, donanımından soğutma özelliklerine kadar bir çok noktaya bakmanız gerekir.
Isınma
Oyun amacı ile bir telefon alacaksanız hiç kuşkusuz dikkat etmeniz gereken ilk nokta ısınmadır. Telefonun ısınması hem elinizi rahatsız edeceğinden oyun keyfinizi düşürür hem de aşırı ısınma güç kaybına neden olur. Bu da oyunda anlık takılmalara, FPS düşüşlerine neden olur. Bu durumlar da oyunun tadını fazlası ile kaçıracaktır.
Telefonlarda az miktarda ısınma olması, eli yakacak düzeyde olmasa da dışarıdan hissedilebilir şekilde ısınması normaldir. Burada dikkat etmeniz gereken elinizi yakacak şekilde ısınıp, başta işlemci olmak üzere parçaların performans kaybetmeye başlamasıdır. Telefonunuzun işlem gücü sıcaklık dolayısı ile düşüyorsa bu onun iyi bir oyun telefonu olmadığının göstergesidir.
Fiyat
Maalesef iyi bir oyun telefonu arıyorsanız, güncel 3 boyutlu oyunları yüksek ayarlarda takılma veya donma olmadan oynamak istiyorsanız maalesef bu durumda ciddi bir parayı gözden çıkarmanız gerekmektedir. Piyasada ki 5000 TL ve altı fiyata satılan telefonlar günümüzde giriş – orta segment telefonlar olmuş durumda. Bu da 5000 TL altındaki telefonlarla sadece oyunu açabileceğiniz fakat akıcı şekilde, yüksek FPS ile, yüksek kalitede oynayamayacağınızı göstermekte.
Fiyat konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise diğer özellikler. Örneğin sadece oyun oynamak için bir cihaz arıyorsanız ve çok büyük ekranda oynamak istemiyorsanız katlanabilir telefonları direk eleyebilirsiniz. Bu sayede işinize yaramayacak bir özellik için ekstra para vermemiş olursunuz. Aynı şekilde kamerası size çok lazım olmayacaksa kamerası biraz daha kötü olan ama işlemcisi daha iyi, rami daha fazla olan bir cihaza yönelebilirsiniz. Bu amacınıza uygun bir şekilde cihaz almanızı sağlar, böylece cebinizden az para çıkar veya cebinizden çıkan para tam olarak istediğiniz amaca hizmet eder.
Donanım
Tabii ki bir oyun telefonunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi de donanımdır. Telefonun işlemicisi, rami, depolama kapasitesi sizin için büyük önem taşıyacak noktalar olacaktır. Telefonlarda bu parçalar sonradan değiştirilemediğinden dolayı mutlaka alırken dikkat etmeniz gerekir.
Telefonunuzun işlemcisinin güncel olması, saat frekansının yüksek olması ve çekirdek sayısının fazla olması oyun zevkinizi artıracaktır. Oynadığınız oyunları daha yüksek çözünürlükte, daha yüksek kalitede ve daha yüksek FPS ile oynamanızı sağlayacaktır. Bu nedenle ilk dikkat etmeniz gereken nokta işlemci ve işlemci içinde yer alan ekran bileşenidir (veya kaba tabir ile ekran kartı) .
Bir sonraki dikkat etmeniz gereken donanım parçası tabii ki RAM’dir. Bir oyun oynarken işlemci kadar geçici hafızaya yani rame de büyük görev düşecektir. Telefonunuzun ram miktarı özellikle anlık donma veya takılma gibi sorunların önüne geçmekte önemlidir. Ram miktarı artıkça anlık donmalara o kadar az rastlarsınız. Oyununuzun akıcılığı gözle görülür şekilde artar.
Ekran Kalitesi
Tabii ki bir oyunun teknik olarak iyi çalışması kadar görsel olarak iyi görünmesi de önemli noktalardan birisidir. Bu nedenle de telefonun iç donanımı kadar ekranının da iyi olması gerekmektedir. Ekranının çözünürlüğünün yüksek olması daha keskin bir görüntü elde etmenize, AMOLED, OLED veya benzer bir teknoloji de olması daha canlı ve gerçekçi renkler görmenize fayda sağlayacaktır. Ekrandaki renk doğruluğu arttıkça sizin de oyundan aldığınız tat artacak, oyun sizi görsel olarak daha fazla doyuracaktır. Alacağınız cihazda dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi bu nedenle ekran kalitesi olmalıdır. Ekranının AMOLED veya OLED teknolojisi ile üretilmiş olması en doğru seçenek olacaktır. Bunun yanında ekranın üretim teknolojisi kadar üreticisi de önem taşımaktadır. Üretici kalitede önemli olduğu kadar hayalet ekran, AMOLED yanığı veya benzer sorunlar oluşmaması için de önemlidir. Bu nedenle aldığınız telefonda kaliteli bir panelin kullanıldığından emin olun.
Ekran kalitesi konusunda bir diğer önemli nokta ise tabii ki ekranın yenileme hızı (Hz ile belirtilen değer). Özellikle FPS ve akıcı savaş oyunlarında yüksek hertz bir ekrana sahip olmak avantaj sağlayacaktır. Çok daha hızlı geçen kareler hem akıcılığı artıracak hem de FPS oyunlarında size avantaj sağlayacaktır. Bir oyun telefonu arıyorsanız cihazın ekranı yenileme (tazeleme) hızına da bakın. Bütçeniz de uygun ise 120hz ekrana sahip modellerden tercihinizi yapın.
Hoparlörler
Oyun oynarken pek fark etmesek de bizi oyuna dahil eden, oyunun içine çeken noktalarda birisi de seslerdir. Oyunun sesleri bize ne kadar gerçekçi ve güzel olursa oyundan aldığımız tat o kadar artar. Online oyunlarda gelen ayak sesleri bazen oyunu kazanmamızı bile sağlayabilir. Bu nedenle bir telefon alırken hoparlör kalitesine yani çıkardığı sesin kalitesine de dikkat etmek gerekmektedir. Mümkün ise almadan önce bir teknoloji mağazasına gidip incelemeniz en doğrusu olacaktır.
Şarj Süresi ve Pil Kapasitesi
Tabii ki bir oyun telefonunun en önemli noktalarından birisi pilinin kapasitesi ve şarj süresidir. Oyunlar telefonun pilini hızla tüketen uygulamalardır. Telefonun birçok parçasını çok fazla çalıştırdığından şarjınız da hızlı bir şekilde bitecektir. Bu durumda kalmamak için batarya kapasitesi (mAh değeri) yüksek bir cihaz tercih edilmelidir. Telefonun pili konusunda bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da şarj süresidir. Özellikle gün içerisinde çok sık oyun oynayacaksanız telefonunuzun hızlı bir şekilde şarj olup size tekrar hizmet etmeye başlaması gerekmektedir. Telefonunuzun hızlı şarjı desteklemesi bu noktada sizin için hayat kurtarıcı olacaktır.
Şarj konusunda yapabileceğimiz bir diğer önemli nokta ise şarjda iken oyun oynamamaktır. Telefon şarjda iken hem daha fazla ısınacak ve performans kaybı artacaktır hem de cihazınızın pili bu durumdan zarar görecektir. Hem pilinizin ömrü kısalır hem de aldığınız FPS ısı nedeni ile düşeceğinden aldığınız tat azalacaktır.
Android Mi? iOS Mi?
Bir diğer önemli soru tabii ki İOS Mu? Android mi? Olacaktır. Burada tabii ki oynayacağınız veya oynamak istediğiniz oyun bunu nen temel belirleyicisi olacaktır. Eğer oynamak istediğiniz oyun İOS’de ise onu, Android’de ise onu tercih etmelisiniz. Fakat oynayacağınız belli bir oyun yoksa ilk kez oyun oynama amacı ile telefon alacaksanız Android tarafı sizin için biraz daha kullanışlı olacaktır. Android’de hem çok daha fazla oyun seçeneği bulunmakta hem de genellikle yeni eklenen oyunlar önce Android markete gelmekte. Android’in özgür dünyası oyunlara da bu özgürlüğü sunmaktadır. Bu nedenle oyun firmaları daha kolay bir şekilde oyun yayınlayabilmekte ve yayınladıkları oyunlara bazı özellikler ekleye bilmekte.
En İyi Oyun Telefonu Tavsiyeleri
Şu anda piyasada satılan ve yukarıdaki şartların tamamını sağlayan bir kaç modeli aşağıda bulabilirsiniz. Gerek Android gerekse de İOS tarafında bu amaca uygun telefonlar aşağıda yer almakta.
iPhone 13 Pro Max
- Chipset: Apple A15 Bionic
- GPU: 5x Apple GPU
- Ram: 6 GB
- Batarya: 4352 mAh
- Ekran Boyutu: 6.7″
- Ağırlık: 240g
Hiç kuşkusuz oyun dünyasındaki en iyi telefonlar arasında iPhone 13 Pro Max almakta. Cihaz Apple’nin en güçlü işlemcisi kullanmakta. Bunun yanında kendi eko sistemi içerisinde de en yüksek rame sahip cihaz olmakta. Eğer İOS bir telefon almaya karar verdiyseniz ve bütçeniz de çoksa tercih edebileceğiniz ilk cihaz kesinlikle 13 Pro Max olmalıdır. Cihazın şu anda satış fiyatı ise 30-33 bin TL arasında değişmektedir.
Eğer oynayacağınız oyun App Store’de varsa ve bütçe sorununuz yoksa iPhone 13 Pro Max sizin için biçilmiş kaftan oluyor. Oynadığınız oyunları güzel bir ekrana bakarak, doğru renklerle görerek, herhangi bir donma veya kasma olmadan oynamak için bu cihazı tercih edebilirsiniz.
iPhone 13 Pro Max Yorumları
iPhone 6s Plus'ımı 6 senedir kullanıyordum uzunca bir zamandır da telefon almak için birikim yapıyordum. Çok pahalı evet, ama güzel bir ürün. Gönül isterdi ki bu kadar zorlanmadan istediğimiz şeyleri alabilelim güzel ülkemde fakat maalesef ki zor. İnşallah almayı isteyen herkese nasip olsun.
Samsung Galaxy S22 Ultra
- Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
- GPU: Adreno 730
- Ram: 8-12 GB
- Batarya: 5000 mAh
- Ekran Boyutu: 6.8″
- Ağırlık: 229g
Android tarafının amiral gemisi (en güçlü telefonu) diyebileceğimiz S22 Ultra size oyun konusunda da her şeyi sunuyor. AMOLED ekranı, işlemcisi, rami ve geriye kalan özellikleri ile cihazınızı keyifle oyun oynamak için de kullanabilirsiniz. S22 Ultra size kusursuz bir oyun deneyimi yaşatacaktır. Gelecek yıllarda da uzun süreler kullanmanızı sağlayacaktır. Cihazın diğer özellikleri ise aşağıdaki gibidir;
- Samsung’un kendi geliştirdiği ve ürettiği Exynos 2200 işlemci
- Modelden modele değişmekle birlikte 8 veya 12 gb ram seçenekleri
- 6.8 inç büyüklüğünde, 1440 x 3088 çözünürlüğe sahip, 500 ppi yoğunluk sunan, 120 HZ’e kadar yenileme hızına sahip olan, 1750 nits parlaklığa sahip, HDR 10 plus desteği bulunan ekran
- UFS 3.1 (hızlı) dahili depolama alanı
- 108 MP ana kamera olmak üzer toplamda 4 arka kamera (8 K 24 fps çekim yapabilme)
- 40 MP 4 K 60 FPS çekim yapabilen ön kamera
- 5000 mAh’lık, 45 watt hızlı şarj desteğine sahip olan batarya
- 5G mobil internet desteği
Cihazın Türkiye satış fiyatı ise mağazadan mağazaya değişmekle birlikte 20 bin TL üzerinde satılmakta.
Samsung Galaxy S22 Ultra Yorumları
Android dünyasının en iyisi. Daha iyisi çıkana kadar zirvede kalacak.
ilk 2 gün pil hızlı bitiyor sonra kendi kendine ayarlıyor ve pil uzun gitmeye başlıyor cihaz bakım uygulamasında kullanım verileriniz öğreniliyor yazıyordu o yazı gidene dek hızlı bitti pili daha sonra yazı gidince pil güzel bir seviyeye geldi performansına değinmeye gerek yok mükemmel sadece kenarları kavisli olduğu için arada ekrana müdahele edilebiliyor el değince
Samsung Galaxy S21 Ultra
- Chipset: Samsung Exynos 2100
- GPU: Mali-G78 MP14
- Ram: 12 GB
- Batarya: 5000 mAh
- Ekran Boyutu: 6.8″
- Ağırlık: 229g
Yeni kardeş gelmiş olsa da kendisi de çok yeni bir cihaz olan S21 özellikle S22 alamayacaklar için biçilmiş kaftan oluyor. Akıcı oyun deneyimi, kaliteli ekranı, ısınma problemi yaşatmaması ile gözleri üstüne çekmeyi başarıyor. Telefonun teknik özellikleri ise;
- 120 HZ yenileme oranına sahip, 1500 nits parlaklık sunan, 515 ppi yoğunluğu olan, 6.8 inç boyutunda AMOLED ekran
- Samsung’un kendi tasarlayıp ürettiği Exynos 2100 işlemci (Farklı pazarlarda farklı işlemciler ile de satışa sunulmakta. Ülkemizde resmi yollarla satılanda Exynos işlemi bulunmakta)
- 108 MP 8 K 24 FPS çekim yapabilen arka kamera
- 5G mobil internet desteği
- Toplamda 4 adet (geniş açı, telephoto, ultra geniş açı ve ana kamera) arka kamera
- 40 MP 4k 60 FPS çekim yapabilme yeteneği bulunan ön kamera
- AKG onaylı ses kalitesi
- Snapdragon Qualcomm SM8350 (Snapdragon 888 5G) işlemci şeklinde oluyor
Samsung’un en güçlü telefonlarından birisi olan henüz çıkalı birkaç yıl bile olmamış cihazının satış fiyatı ise 15-17 Bin TL arasında değişmekte. Abisine göre fiyatı oldukça ucuz kalan cihaz gönül rahatlığı ile tercih edilebilir durumda. Özellikle oyun konusunda kısa ve orta vade de size hiçbir sorun yaşatmayacak, uzun vade de yıllar sonra bile tüm oyunları açabilecektir.
Samsung Galaxy S21 Ultra Yorumları
Ürün çok iyi. 120 hz ekran farkını hissettiriyor. Kamera konusunda diyecek söz yok. S22 ultra ile arasındaki fiyat farkına değecek bir özellikde bulunmuyor aralarında. S22 ultrada 8 gb ram varken bunda 12 gb ram var. S22 ultranın artıları spen, ultra geniş açı lens karanlıkta bi tık daha foto çekiyor birde ois sensörünü biraz daha büyük yaparak daha stabil video çekimi sunmuşlar.
Ekran, batarya, işlemci, kamera hepsi olması gerektiği gibi harika. Ekran 2K dinamik 2x 120 hz yok böyle bişey yağ gibi akıyor. Gün ışığında güneş tepede iken ekran resmen parlaklıkta zirve yapıyor. Exynos 2100 ile S 21 ULTRA farkını ortaya koymuş. İlk defa bir exynos modeli Snapdragon serisi kadar hatta çoğu yerde ondan daha iyi sonuçlar veriyor. Kamera zaten müthiş her şekilde farkını ortaya koyuyor.
Xiaomi Mi 11T Pro
- Chipset: Qualcomm Snapdragon 888
- GPU: Adreno 660
- Ram: 8 GB
- Batarya: 5000 mAh
- Ekran Boyutu: 6.67″
- Ağırlık: 204g
Bir diğer telefonumuz ise Çinli bir üretici olan Xiaomi’den geliyor. En önemli özelliği ise fiyatı oluyor. Rakiplerinin 20 Binli fiyatlara verdiği Snapdragon 888 5G’yi Xiaomi bize bu telefon ile 13.5 Bin TL’ye sunuyor. Bu da cihazın en cezbedici tarafı oluyor. Cihazın diğer özellikleri ise aşağıdaki gibi oluyor;
- Modelden modele değişen 8 veya 12 Gb ram, 128 veya 256 gb hafıza (128 gb depolama – 8 gb ram seçeneği, 256 gb depolama – 8 gb ram seçeneği, 256 gb depolama – 12 gb ram seçeneği)
- 108 MP çözünürlükte, 8K 30 fps video kaydı yapabilen HDR10 Plus videolar oluşturan arka ana kamera
- 16 MP 1080p 60 kare çekim yapabilen ön kamera
- Harman Kardon onaylı hoparlörler ve ses çıkışları
- 5000 mAh’lık 120 W gibi devasa bir hızlı şarj yeteneğine sahip olan batarya
- AMOLED, 6.67 inç, Dolby Vision destekli, 120 Hz, 800 nits ekran. 1080 x 2400 çözünürlük sunuyor
Cihazın özellikleri rakipleri ile aynı seviyede olsa da fiyatı biraz daha aşağıda kalıyor. Telefon alırken bütçenizi de göz önünde bulunduruyorsanız seçebileceğiniz telefonlar arasına yer alıyor. Bu rekabette 888 5G işlemciyi bu fiyata vermesi ve 120 Watt hızlı şarj desteklemesi en önemli rolleri üstleniyor. Cihazın ülkemizdeki satış fiyatı ise yaklaşık 13 Bin TL oluyor.
Xiaomi Mi 11T Pro Yorumları
Çok beğendim iPhone 13 PRO Max da kulandim bu Mi 11T PRO efsane kamera cözünürlüğü harika batarya iki günü rahat çıkyor işlemci hızı süper çekimi çok iyi İyi ki almışım diyeceksiniz. Profesyonel fotoğrafçıyım mobille kesinlikle fotoğraf çekmem diyenlerdenim ama ürünün kamera performansı çok iyi fiyat performans muhteşem. İşlemci hızı ve 120 hz ekran süper bir deneyim.
Bataryası 1 gün yetiyor. xiaomi telefonum vardı, eskidi. 11t pro işlemci gücü , ram miktarı ( 12+3 gb ), ekran ışığı ( 1000 nite kadar ) 129 hz amoled ekran olması sebebi ile çok tercih edilecektir. ayrıca , 0 dan 100 e 20 dakikada şarj oluyor. 120w adaptör kutusundan çıkıyor. Kulaklık yok kutuda bilginiz olsun. Silikon kılıf ve ön ekrana kırılmaz film kaplı geliyor. Xiaomi kalitesi tartışılmaz. Kamerası slow motion çekimlerde çok başarılı. auto focus ise çok hızlı çalışıyor. Süper makro çekimlerine inanamayacaksınız 🙂
OnePlus 9 5G
- Chipset: Qualcomm Snapdragon 888
- GPU: Adreno 660
- Ram: 8 GB
- Batarya: 4500 mAh
- Ekran Boyutu: 6.55″
- Ağırlık: 192g
Bir diğer modelimiz ise yine Çinli bir üreticinden OnePlus 9 5G. Cihaz Xiaomi gibi Snapdragon 888 5G işlemcisini ucuz bir fiyata vermesi ile öne çıkıyor. OnePlus’ın fiyatı en büyük rakibi Xiaomi’nin de gerisinde kalıyor. Böylelikle büyük bir avantaj elde ediyor. Cihazın teknik özellikleri aşağıda yer alıyor.
- 6.55 inç 1080 x 2400 çözünürlüğe sahip olan, Fluid Amoled, 120 Hz, HDR 10 Plus destekleyen 1100 nits parlaklık sunan ekran
- 8 Gb ram ve 128 gb depolamaya sahip veya 12 GB ram ve 256 gb depolamaya sahip iki ayrı seçenek
- UFS 3.1 hızında çalışan dahili depolama alanı
- 50 MP 8K 30 FPS çekim yapabilen arka ana kamera
- 16 MP 1080p 30 fps video çekimi yapabilen ön kamera
Cihazın ülkemizdeki satış fiyatı ise 11.5 Bin TL civarında olmakta. Bu da rakipleri arasında en avantajlı fiyatlardan birisi olarak öne çıkmakta.
OnePlus 9 5G Yorumları
Ürün süper. Negatif yönlerini sayıyorum bu fiyat için: Optik Görüntü Sabitleyici yok, Telefoto yok, Ön Kamera 60 fps çekim yapmıyor, IP68 yok, Standart Amoled teknolojisi yok. Diğer özellikleri rakiplerine kıyasla iyi bu fiyatla.
Android 12'nin eksikleri var daha tabi ama telefon on numara. Öneririm.
Poco X3 Pro
- Chipset: Qualcomm Snapdragon 860
- GPU: Adreno 640
- Ram: 6 GB
- Batarya: 5160 mAh
- Ekran Boyutu: 6.67″
- Ağırlık: 215g
Xiaomi’nin yan markası olan Poco’nun uygun fiyatlı performans telefonlarından biri olan X3 Pro piyasadaki güncel özellikleri ile halen alınabilir bir telefon olduğu gerçektir. Fiyatı 6000-7000 tl arasında değişiklik gösteriyor. Cihazın özellikleri:
- Cihazın arka tarafında 4 adet kamera bulunmaktadır. Ana kamera 48 MP çözünürlüğünde F1.7 diyaframında dır. Bu ana kamera ile 2160p 30 FPS videolar çekmek mümkündür.
- Cihazın depolama konusunda ayrı seçenekleri bulunmaktadır. 6 veya 8 GB RAM seçeneği sunulmakta. Dahili depolama da ise 128 veya 256 GB seçeneği bulunmaktadır.
- İşlemci olarak Qualcomm firmasının Snapdragon 860 modeli kullanılmaktadır. 7 nm teknolojisi ile üretilen bu işlemci, 8 çekirdeklidir.
- 395 PPI piksel yoğunluğuna sahip IPS ekran
- 5160 mAh kapasiteye sahip bir batarya ve hızlı şarj desteği
Cihazda suya (IPX3) ve toza (IP5X) gibi dayanıklılığı mevcuttur. Fakat sadece su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğu unutulmamalıdır.
Poco X3 Pro Yorumları
Telefon çok iyi sabah akşam pubg oynamama rağmen bataryası kolay kolay bitmiyor telefonun ısınma derdi yok tam bir FPS ürünü
İşlemci ve ram kriterlerine bakarak tercih ettiğim Poco X3 pro gayet hızlı.ekranı Amoled olsa daha iyi olabilirdi ama benim için yeterli. Ses kalitesi gayet iyi. 2 sorun var benim tespit ettiğim. 1. Sorun Sesi çok iyi vermesine rağmen telefonla konuşurken sesi biraz açtığımızda dışarıya çok ses veriyor sadece ahizede olmasına rağmen. 2. Sorun belirtildiği gibi ses kalitesi stereo ve çok kaliteli ama arka kapak titriyor. Almadan önce yorumlarda görmüştüm, ne kadar titreyebilirki demiştim ama gerçekten baya titriyor. Ben işlemci ve ram özelliklerine dikkat ederek aldığım için Beni rahatsız eden bir durum yok. Oyunları az oynayarak, çok yoğun kullanımda 1.5 gün batarya ile bence gayet yeterli.
Huawei Oyun İçin Alınır Mı?
Amerika’nın Huawei’ye ambargosundan sonra insanlar Huawei hala alınır mı diye de sıkça soru yöneltmekte. Eğer oyun oynamayı seviyorsanız güncel her oyunu oynamak istiyorsanız Huawei sizin için çok da doğru bir tercih olmayacaktır. Her ne kadar işlemcisi güçlü, ekranı kaliteli modelleri bulunsa da Google Play ve hizmetlerinin olmaması bir çok oyunda sorun çıkaracaktır. Marketinde çok az sayıda oyun bulunmaktadır. Google Play servislerine ihtiyaç duyan oyunları da APK olarak kursanız bile çalışmayacaktır. Bu nedenle ilk ve en temel amacınız oyun oynamak ise Huawei markasının ilk tercihiniz olmaması iyi olacaktır.
Sonuç
Oyun oynamak için alabileceğiniz en iyi telefonlar bunlar olmakta. Bunların altına indiğinizde 5000 – 10000 TL arasına satılan telefonlar size orta ayarlarda veya yüksek ayar düşük çözünürlükte oyun oynatacaktır. 5000 TL altındaki telefonlar ise güncel oyunlarda hafif hafif kasmalara, ısınmalara neden olacaktır.
Trendyol.com Kullanıcısı diyor ki:
Kalite tartışılmaz hız performans ürünü bir de fiyatı uygun olsa çok iyi olurdu.