2021 Yılının En İyi Ekran Kartı: Detaylı İnceleme ve Tavsiyeler

Bu günlerde, en iyi ekran kartı seçimlerinde oldukça farklı sonuçlarla karşı karşıya kaldık. Nvidia için satışlar iyi giderken, bu aynı zamanda piyasadaki en iyi ekran kartlarının satışında yüksek talep olduğu anlamına geliyor. Bu yüksek talebin en önemli sebebi ise crypto para yani bitcoin madenciliğidir, bu sebepten dolayı üretici tarafından tavsiye edilen fiyatlara ekran kartlarını satın almak neredeyse imkansız hale geldi.

Video kartı veya ekran kartı olarak da adlandırılan grafik kartı, yüksek kaliteli grafikleri yüksek hızda görüntülemek için optimize edilmiş özel donanıma sahip bir bilgisayardaki devre kartıdır. Çoğu modern bilgisayar bunları içerir ve bazen oyunlarından en iyi şekilde yararlanmak isteyen video oyuncularıyla ilişkilendirilirken, fotoğrafları düzenlemek veya iş videolarını düzenlemek için Adobe Photoshop kullanmak gibi profesyonel uygulamalar için de kullanışlıdırlar.

Bilgisayar kullanımınızın özellikle grafik olarak yoğun olduğunu düşünmeseniz bile, bilgisayarınızda özel bir grafik kartının olması faydalı olabilir.

Bir bilgisayardaki tanım gereği bir video kartı, görüntüleri ve videoları hızlı bir şekilde görüntülemek için gerekli matematiksel işlemleri işler. Tipik olarak, görsel medyayla ilgili verileri depolamak için kullanılan özel rastgele erişim belleği veya RAM yongaları ve video ile uğraşmak için optimize edilmiş grafik işleme birimi veya GPU adı verilen özel bir işlemci yongası içerir.

Bilgisayarınız ve ihtiyacınız için en iyi ekran kartı seçimi yaparken sahip olabileceğiniz gereksinimler, bilgisayarınızla ne yaptığınıza bağlıdır. Çoğunlukla Microsoft Word ve Excel gibi programları kullanıyorsanız, e-posta gönderip web’e erişiyorsanız, bilgisayarınızla birlikte gelen kart muhtemelen uygundur.

İşletmeniz için video veya fotoğraf düzenleme gibi daha karmaşık görevler yapıyorsanız veya oyun oynamak için bilgisayarınızı kullanmaktan hoşlanıyorsanız, daha güçlü bir grafik kartına ihtiyacınız olabilir. Hangi karta ihtiyacınız olduğundan emin değilseniz, kullanmayı planladığınız bazı yazılımlar için gerekli ve önerilen donanım listesine bakın. Genellikle programlar minimum ve önerilen video kartlarını ada göre listeleyecek ve daha sonra yüklediğinizden emin olmanız için minimum miktarda video RAM önerecektir.

En iyi oyun ekran kartı: Geforce Rtx 3080 Gamingpro
En iyi 4k ekran kartı: Nvidia GeForce RTX 2070
En iyi 1440p ekran kartı: Radeon RX 5700 XT
En iyi f/p ekran kartı: GeForce GTX 1660 Super
En iyi bütçe dostu ekran kartı: GeForce GTX 1650 Super
Sitede incelenen ürün linklerine tıklanıp satın alındığı zaman, bir miktar da biz kazanıyoruz. Bizim aldığımız komisyon sizin satın alma fiyatınızı etkilemiyor. Daha fazla öğrenmek için tıklayın

Grafik Kartı Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken 8 Şey

Ekran Kartı Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken 8 Şey

Grafik kartları sayıları görüntülere dönüştürür. Günümüzde çoğu CPU’nun (merkezi işlem birimi) sisteme entegre bir grafik kartı (GPU) vardır. Bu GPU’lar metinleri, 2D grafikleri ve pencereleri görüntülemek için harikadır ancak oyun oynama veya diğer görsel olarak yoğun işlemler için ideal değildir.

Bu nedenle, oyun, videografi veya grafik tasarım meraklılarınız, ihtiyaçlarınız için özel bir GPU’ya ihtiyacınız olacaktır. GPU’lar bir bilgisayarın en pahalı bileşenlerinden biri olduğundan, doğru olanı satın aldığınızdan emin olmak için fazladan adımlar atmanız gerekir. Doğru grafik kartına karar vermeden önce dikkate alınması gereken sekiz şey var.

  • Fiyat
  • Alan ve Soğutma
  • Güç
  • Hafıza
  • Bant genişliği
  • Saat hızı
  • Otobüs genişliği
  • Gölgelendirici Çekirdekleri

2020 itibariyle tüm ekran kartları AMD veya Nvidia tarafından yapılmıştır. Rakipler arasında uzlaşma farklılıkları var, ancak her iki markadan da bir GPU satın alırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli hususlara odaklanmalıyız.

FİYAT

Ucuz bir arabaya pahalı parçalar koymak mantıklı olmaz. Aynı şekilde, işlemcisi giriş seviye olan bilgisayara pahalı bir GPU eklemek mantıklı değil. Toplam bilgisayar oluşturma bütçenizin% 30’unu bir GPU’ya harcamanızı öneririz.

ALAN VE SOĞUTMA

GPU’lar çok fazla ısı üretir. Bu ısı çıkışı, uygun bir GPU’ya karar vermede büyük rol oynayan TDP değerinde görüntülenir. TDP değeriniz yüksekse, bilgisayarınızın ısıyı düzgün şekilde dağıtması için daha fazla fan gerekir. Fanlar ek alan ve güce ihtiyaç duyduğundan, TDP değeri fark yaratır.

Daha küçük kasalar, düşük TDP değerlerine sahip GPU’lara ihtiyaç duyarken, büyük kasalar, daha fazla esneklik sağlar.

GÜÇ

Alan nedenleriyle TDP değerini göz önünde bulundurmanın yanı sıra, güç kaynağınızın grafik kartınız için yeterli 8 pimli veya 6 pimli konektöre sahip olup olmadığını da düşünmeniz gerekir. En az 80 Plus Bronze makul bir güç kaynağı satın alarak bunun olmasını kolayca sağlayabilirsiniz.

HAFIZA

Çoğu grafik kartında 2 ila 12 gigabayt video RAM bulunur. Bununla birlikte, optimum bilgisayar performansı için ne kadarının gerekli olduğu konusunda çok fazla tartışma var. Bazı forumlar bellek miktarının önemli olmadığını söylerken, diğerleri bunun grafik kartı satın alırken çok önemli bir husus olduğunu belirtiyor.

BANT GENİŞLİĞİ

GPU belleğinin önemi bazıları için tartışmalı, ancak bant genişliği herkes için son derece önemlidir. Bant genişliği, GPU’nun herhangi bir zamanda erişebildiği bellek miktarıdır.

Bir GPU daha fazla bant genişliğine sahip olduğunda, veriler gölgelendirici çekirdeklerine daha hızlı bir şekilde beslenir. Sonuç, kusursuz netlikle çalışan oyunlar ve video grafikleridir.

SAAT HIZI

Saat hızı Mhz cinsinden ölçülür ve giriş gecikmesini, kare hızını ve gecikmeyi etkiler. Standart olarak, GPU’lar bir seferde 64 bit bilgi okuyabilir. Ancak işleri biraz hızlandırmak için birçok GPU bir seferde birden fazla çip okur.

VERİYOLU GENİŞLİĞİ

Örneğin, bir GPU aynı anda iki 64 bit çip okuyabiliyorsa, sadece 64 yerine 128 bit okuyor demektir. Bu, veri yolu genişliğini 64 x 2 yapar.

GÖLGELENDİRİCİ ÇEKİRDEKLERİ

Bant genişliği, gölgelendirici çekirdeklerinden büyük ölçüde etkilenir. (Nvidia ve AMD, gölgelendirici çekirdeklerini farklı şeyler olarak adlandırır. Bunlara Nvidia tarafından CUDA çekirdeği ve AMD tarafından akış işlemcileri denir).

Gölgelendirici çekirdekleri, 3B nesnelere açık ve koyu varyasyonlarını ekleyerek grafiklere hayat verir. Bir grafik kartının daha fazla gölgelendirici çekirdeği olduğunda, daha hızlı, daha iyi görüntü işleme sağlar. Ancak, daha az gölgelendirici çekirdeğine sahip GPU’ların belirli video oyunlarında daha iyi performans gösterdiği zamanlar vardır. Gölgelendirici çekirdekleri, bant genişliği, bellek, güç, fiyat, alan ve soğutma, bir grafik kartı satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken her şeydir. Aynı şekilde, çevrimiçi incelemelere ve formlara da bakmak her zaman akıllıca olacaktır.

En iyi ekran kartları

En İyi Ekran Kartı Hangisidir?

En iyi oyun ekran kartı: Nvidia GeForce RTX 3080

Nvidia, yeni GeForce RTX 30 grafik serisinin, şirketin en son Ampere mimarisine dayanan ve Samsung’un 8nm işleminde üretilen ham grafik performansında dev bir sıçrama sağladığını iddia ediyor. Kağıt üzerinde, GeForce RTX 3080 kesinlikle çok güçlü görünüyor ve 28 milyar transistör barındırıyor – eski dünyanın en hızlı oyun GPU’su olan RTX 2080 Ti’ye göre% 50 artışa sahip.-

Bugün sonunda size GeForce RTX 3080’in nasıl performans gösterdiğini göstereceğiz.

Öncelikle, geçmişte oyun canavarı olarak nitelendiren bazı kartlar ile karşılaştıralım.

Geforce RTX 3080 vs 2080 vs 2080 Ti

2080 Ti ile karşılaştırıldığında, RTX 3080 ile aynı sayıda SM birimine bakıyoruz, ancak 2x FP32 tasarımı sayesinde Nvidia, CUDA çekirdeklerinde% 100 artış olduğunu iddia ediyor.

Bellek yapılandırmasını karşılaştırmak daha basit bir mesele. RTX 2080 Ti, 11 GB belleğe sahipken RTX 3080, 10 GB ile bizi karşılıyor. Bu, RTX 2080’e göre % 25’lik bir artış, ancak 4K oyun oynamayı hedefleyen bir kart için daha büyük bir bellek beklediğimiz için şaşırtıcı…

Toplam grafik gücü artışına gelince, RTX 2080 215 watt’a sahipken, RTX 3080 300watt’a sahip. Bu, 2080’e göre muazzam bir artış.
RTX 3080’in, bu güçle nasıl başa çıkacağını görmek ilginç olacak.

Şimdi sizin için önemli olan kıyaslama testine göz atabiliriz.

Death Stranding ile başlarsak, 1440p’de 2080 Ti’ye göre% 20’lik bir performans artışı ve RTX 2080’e göre% 41’lik bir artış gözlemliyoruz. Hiç fena değil, ama çoğunuzun görmeyi beklediği %70 ve üstü bir artış da sağlamadı.

Death stranding rating

Maalesef 1440p’de Microsoft Flight Simulator 2020’deki performans kazanımları çok zayıf ve bu büyük ölçüde 3950X’i kullanma seçimimizden kaynaklanıyor, oyun şu anda Ryzen işlemcileri çok iyi kullanmıyor ve çaresizce düşük fps veriyor.

Microsoft Flight Simulator Rating

İş 4k olunca, sınırlandırmalar ortadan kalkıyor ve sonuç da gördüğünüz gibi.

Shadow of the Tomb Raider, daha önce 2080 Ti’yi test ederken beni en çok etkileyen oyunlardan biriydi, 4K deneyimi muhteşemdi. 1440p’de RTX 3080’in 2080 Ti’den %28 ve 2080’den %57 daha hızlı olduğu görülüyor, bu koşullar altında ortalama 154 fps’de çok etkileyici.

Shadow of the Tomb Raider rating 1440p

Shadow of the Tomb Raider rating 4k

Gears 5’e geçersek, 1440p’de “hafif” performans artışları görüyoruz. 2080 Ti’ye göre% 18 ve 2080’e göre% 37 artışa sahip. Sizin buna nasıl baktığınıza göre değişir ama 3+ yaşındaki GTX 1080 Ti’ye göre% 34’lük bir artış mevcut.

Gears 5 rating 1440p

Çözünürlüğü 4K’ya yükselttiğimiz zaman, RTX 3080, rakiplerine acımıyor. Bu, şimdiye kadar bu çözünürlükte gördüğümüz daha iyi performans kazanımlarından biri.

Gears 5 rating 4k

Sırada Metro Exodus var ve 3950X(ryzen işlemci) bu testte bir sorun haline geliyor. Bu sonucun ana sebebi, Ryzen CPU’nun 1440p’de performansı büyük ölçüde sınırlaması ve RTX 3080′ kendini tam olarak gösterememesi.(DARBOĞAZ)

Metro Exodus rating 1440p

Resident Evil 3, en iyi görsel kalite ayarları kullanırken etkileyici bir performans gösteriyor ve 196 fps ortalama görüyoruz. Bu, 2080 Ti’den% 31 ve GTX 1080 Ti hem de RTX 2080’den% 66 daha hızlı olduğu anlamına geliyor.

Resident Evil 3 rating 1440p

Son olarak Hitman 2 sonuçlarına sahibiz ve bu, Ryzen 9 3950X’in 1440p’de performansı sınırladığı ve sonuç olarak RTX 3080’in 2080 Ti’den sadece% 5 daha hızlı olduğu nadir bir durum. Ayrıca Core i9-10900K kullanarak test ettik ve Intel CPU ile 3080 bu çözünürlükte daha hızlıydı (% 10).

Hitman 2 rating 1440p

Hitman 2 rating 4k

Kararımız

RTX 3080’in, özellikle de yerini aldığı 2080 GPU ile karşılaştırıldığında çok hızlı olduğu gerçeğinden kaçış yok, ancak tüm bu gücü kullanabilmek için iyi bir sisteme de ihtiyaç duyacak.

Pek çok farklı oyunu test ettik ve işlemci bazında farklı sonuçlar aldık. Bu nedenle bu kartı kullanmadan önce, Darboğaz ile karşılamamak adına AMD ve Intel işlemci kullanmanız büyük fark yaratacak.

En iyi oyun ekran kartı: Geforce Rtx 3080 Gamingpro
AMD VE İNTEL FARKI

AMD ve Intel arasında bir sınırlandırma söz konusu ancak baz alacağımız konu 4k karşılaştırması olmalı.

AMD vs Intel

4K’da, her ikisi de RTX 3080’i aynı 108 fps ortalamaya ittiği için iki CPU arasında hiçbir fark olmadığını anlayabiliriz.

En iyi 4k ekran kartı: RTX 2070

RTX 3070 veya 3080’e göre geride kalan bir kart olsa da RTX 2070 Super hala inanılmaz bir kart. RTX 2070 Super, bir oyun bilgisayarı oluşturan herkese tavsiye edeceğimiz başarılı bir karttır. Aynı zamanda, çok daha pahalı olan RTX 2080’in performansına inanılmaz derecede yakın, çünkü kullandığı CPU aynı (Turing TU104.) aslında bu karta RTX 2070 yerine RTX 2080 Lite demek daha mantıklı olabilir. bu isim kulağa aptalca geliyor ama görünen köy kılavuz istemez.

RTX 2070 Super yüksek ayarlarda gerçekten etkileyici performansa sahip. Fiyatına nazaran tatmin edecek oyun performansı elde edebilmesi, onu çok değerli kılıyor ve yüksek kaliteli GPU’su ile favorilerimizden biri haline getiriyor. Elbette, Ultra Süper Mega ayarlarda beklentilerini karşılamayabilir, ancak yine de sisteminizi de göz önünde bulundurarak birçok oyunu rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

Performans

Böylesine bir kart seçimi yaptıktan sonra birçok kullanıcıyı ilgilendiren kısmın performans olduğunu düşünmekteyiz bu yüzden bu aşamaya hızlıca gelmeye özen gösterdik.

Öncelikle Far Cry 5’e sahibiz ve 1080p testine başlayalım, burada RTX 2070, RTX 2080’den sadece %9 daha yavaştı.

GeForce RTX 2070 Far Cry 5 Performansı

Gördüğümüz gibi RTX 2070, RTX 2080 arasında bulunan fiyatı farkını da göz önüne getirince, neredeyse aynı sonuçları gösteriyor.

Forza Horizon 4’e geçersek burada 2070, yüksek kare hızlarını zorlamasına rağmen genel performans oldukça zayıf görünüyor. 2070 için oldukça hayal kırıklığı yaratan bir sonuç

GeForce RTX 2070 Forza Horizon 4 Performansı

Sıcaklık

Her biri 10ar dakika süren testler sonucunda, GPU-Z, verilerine göre GeForce RTX 2070 Super’in 74 derecenin üzerine hiç çıkmadığını gözlemledik.

GeForce RTX 2070 Sıcaklık

Burada ısınan ana kısım, kartın üst plağı ile bir dağılım halinde. Sonuç olarak Nvidia, ısıyı dağıtmanın yolunu bulmuş ve sıcaklığı bir bölgede toplatıp, ileride oluşabilecek sorunların önüne geçmiş.

En iyi 4k ekran kartı: Nvidia GeForce RTX 2070

En iyi 1440p ekran kartı: AMD Radeon RX 5700

Sıradaki konuğumuz, AMD’nin RX 5700’ü . Yeni, oyun odaklı RDNA çekirdeği ve Navi mimarisi, Radeon ekibine sadece maliyet bazında değil, Nvidia’nın grafik kartlarıyla gerçekten rekabet edebilen bir GPU ile karşılaşıyoruz ve bu rekabet uzun zamandır ilk kez oluyor.

Ancak çoğu zaman, AMD kartları bütçesi az olup, ideal bir sistem kurmak isteyenler için kullanılmakta.

AMD ise bu algıyı kırmak istiyor olmalı ki kendi sınıfında bulunan RX 5700 XT’ ye yakın Nvidia RTX 2060 Super’den ise daha performanslı bir kart ortaya çıkarmış.

Başlangıçta AMD’nin sürücülerinde bazı sorunlar vardı biz herhangi bir sorun yaşamadık ancak, bu sorunları yaşayan bir çoğunluk var ve bu sorunları yeni bir AMD sürücü güncellemesiyle çözüldü ve bu da RX 5700’ü bir anda piyasada sevilen kartlara sokmasına neden olan bir diğer etken olmayı başardı.

Tasarım

Alüminyum alaşımlı bir kasa, bu kartın üstünü, önünü ve altını sararak soğutucu ile birleşiyor. Bir ucu açık bırakılan kasa sayesinde, hava akışı kolaylaştırmış, Üst kısımda ayrıca kırmızı Radeon markası bulunuyor.

Diğer ucunda, Üç DisplayPort 1.4 konektörü ve bir HDMI 2.0b arayüzü PCB’nin bulunmakta. Ayrıca AMD’nin Ekran Akışı Sıkıştırma teknolojisine sahip ilk GPU’su olduğunu ve 144 Hz’de 4K monitörleri, kabloyla desteklediğini belirtmek de gerekiyor.

Performans

Bir ekran kartında en önemli şey, verim ve ham performanstır. Bu açıdan bakınca, AMD Radeon RX 5700, 1440p’lik bir canavar!

1440p’de Metro Exodus ve World War Z gibi oyunları oynamak, bu AMD grafik kartıyla çok kolay ve oyun ne kadar zorlu olursa olsun, performansta büyük düşüşler görmüyoruz. AMD Radeon RX 5700, 4K’ya yükselttiğinizde biraz zorlanıyor, ancak günün sonunda zaten bu tür iş yükleri için tasarlanmadı.

Diğer kartlar ile karşılaştırılmış, detaylı performans verilere bakacak olursak
Öncelikle Battlefield V’imiz var. Radeon RX 5700, ortalama 100 fps ile etkileyici. Oyun sorunsuz bir şekilde oynanıyor ancak zaman zaman fps düşüşleri fark edildi, ancak bunun AMD’nin gelecekteki bir sürücüyle çözebileceği bir şey olup olmadığını görmemiz gerekecek.

RX 5700 kendi rakibi görebileceğimiz, 2070 Super’in ortalama kare hızıyla eşleşmesine rağmen, %1’lik düşük sonuç vermiş oldu.
AMD Radeon RX 5700 Battlefield V Performansı

Rainbow Six Siege’da ise RX 5700, RTX 2060 Super’in ~%9 gerisindeydi, ancak test edilen diğer oyunlarda AMD için daha olumlu sonuçlar görmeyi umuyoruz.
AMD Radeon RX 5700 Tom Clancy's Rainbow Six Siege Performansı

Resident Evil 2’ye geçersek, rekabetçi sonuçlar görüyoruz. 5700, 2060 Super’den % 4 daha yavaş bir görüntüye sahip. Nvidia, özellikle Süper modelli güçlendirmelerinden sonra bir performans avantajına sahip olsa da, grafik kartları da daha AMD kartlara göre daha pahalı, bu nedenle bu incelemenin sonunda maliyeti de düşünmek gerekiyor.

AMD Radeon RX 5700 Resident Evil 2 Performansı

Devam edersek, The Division 2’de AMD için çok daha güçlü bir sonuç bulduk.
AMD Radeon RX 5700 The Division 2 Performansı

DiRT, yeni RDNA GPU’lar için iyi bir sonuç gösteriyor. 5700, 2060 Super’den bir tık yukarıda. Bu, yeni AMD GPU’lar için oldukça rekabetçi bir sonuç.
AMD Radeon RX 5700 DiRT Rally 2.0 Performansı

Son oyunumuz Assassin’s Creed: Odyssey. 5700, 2060 Super’den %13 daha yavaştı. test verilerinin sonu için Harika bir sonuç değil mi(?)
AMD Radeon RX 5700 Assasin's Creed: Odyssey Performansı

Sıcaklık

Rx 5700 sıcaklık değerleri olarak, Amd’nin belirttiği üzere 110 dereceye kadar maksimum verim sağlıyor. test esnasında ise GPU-Z’den anlık olarak almış olduğumuz verilere dahilinde kart iddia ediliği gibi performans kaybı yaşamıyor ve 110 derece üstüne çıkmıyor lakin her ne kadar 110derece gibi bir değer belirtilse de 100 derece bile bir kart için çok yüksek bir değer olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Günün sonunda, AMD Radeon RX 5700 , şüphesiz yıllardır karşılaştığımız en iyi AMD grafik kartlarından biri. Mükemmel 1440p oyun performansı ve verimliliği yüksek.

Ancak yakın zamanda piyasaya sürülen Nvidia GeForce RTX 2070 Super ve RTX 2060 Super’in AMD’nin satışlarına ve performans değerlerine olan etkisini görmezden gelmek imkansız. AMD, bu karttaki fiyatları bir tık daha aşağı çekerse, bu ekran kartı hiç düşünmeden sepete atacağınız bir kart olabilir. Yine de AMD, kesinlikle umut veriyor ve bu yeni grafik mimarisinin devamı ile, gelecekte neler yapabileceğini merakla bekliyoruz.

En iyi 1440p ekran kartı: Radeon RX 5700 XT

En iyi f/p ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 1660 Super

Nvidia, ilk olarak Turing tabanlı tüketici GPU’larını Eylül 2018’de GeForce RTX 2080 Ti ve RTX 2080 ile başlattı . O zamandan beri, bütçe dostu olarak nitelendirilen kart boşluğu GTX 1650 ile doldu .Daha yakın bir zamanda, Nvidia’nın daha iyi bir fiyat noktasında daha fazla performans sunan ve aynı zamanda orta seviyeden yükseğe kadar olan boşlukları dolduran Süper kart serisini ( RTX 2080 Süper / RTX 2070 Süper / RTX 2060 Süper ) piyasaya sürdü.

Şimdi Nvidia, GTX 1660 Super’i ile bizi karşılıyor. (ve piyasaya sürüldükten sonra giriş seviyesi modeller için uygun olan bir fiyat ile) GTX 1660 ve 1660 Ti arasında bir performans sergiliyor. GTX 1660 Super, 1080p oyunlar için, düşük fiyat banında en iyi grafik kartlarından biri. Bu kart, önceki orta seviye ve yüksek kaliteli Super kartlar gibi.

Tasarım

GeForce GTX 1660 SUPER, şirketin GTX 1660 Ti tabanlı premium kartlarından bazılarına tasarım benzerliği taşıyor çünkü ikisi aynı bellek türüne sahip.

Ekran bağlantı seçenekleri arasında DisplayPort 1.4a, HDMI 2.0b ve dual-link DVI-D bulunuyor. Bu DVI konektöründe analog pinler yok; Hala bir analog VGA monitörünüz varsa, aktif bir DVI-VGA adaptörü satın almanız gerekecektir.

Soğutucu konusunda özenle çalışıldığı belli oluyor. alüminyum kanatlı bir soğutucuya ve çift fana sahip. Bakır bir taban plakası, GPU ile temas halinde bu plaka sayesinde ısı yayılımı oluyor ve sıcaklığın tek bir noktada bulunmasının önüne geçilmiş oluyor.

Performans

1080p kalitede, GTX 1660’ın performansı gayet yeterli. Halefi GTX 1060 6GB’dan yaklaşık yüzde 12 daha hızlı, çok aman bir fark değil ama en azından hem daha hızlı hem de daha ucuz. Ayrıca 1060 3 GB’dan yüzde 20, GTX 970’ten yüzde 35 ve GTX 1050’den iki kat daha hızlı. 1050 çıktığında performansın da GTX 960 2GB ile neredeyse aynı olduğunu unutmayın. önceki cpular ile bir tutulduğunda, kesinlikle iyi bir performans artışı gözükmekte.

Görüntü kaliteleri ile oynamayı sevenler için;

Öncelikle Shadow of the Tomb Raider’ımız var ve burada 1660 Super temel modelden % 4 daha hızlıydı Tam olarak heyecan verici bir sonuç değil ama RX 590’dan önemli ölçüde daha hızlıydı.
Nvidia GeForce GTX 1660 Super Shadow of the Tomb Raider performansı

Just Cause 4 ile test ederken çarpıcı bir gelişme görüyoruz. Bu sefer 1660 Super, temel modelden %12 daha hızlıydı, bu da onu 1660 Ti’den sadece tek bir kare daha yavaş yapıyor.
Nvidia GeForce GTX 1660 Just Cause 4 performansı

Resident Evil 2, 1660 Super için standart 1660’a göre neredeyse hiç performans artışı göstermiyor, ortalama kare hızında sadece ~%2 artış. Ayrıca RX 590 ile eşleşmeyi başardı.
Nvidia GeForce GTX 1660 Resident Evil 2 performansı

Bu sefer Battlefield V ile test ederken başka bir sağlam performans artışı görüyoruz. Temel modele göre% 13’lük bir artış şimdiye kadar gördüğümüz en iyi sonuç. Bu aynı zamanda 1660 Super’i RX 590’ın hemen önüne yerleştirdi.
Nvidia GeForce GTX 1660 Battlefield V performansı

Sniper Elite 4 ile test yaparken de sağlam performans kazanımları görülebilir; 1660 Super, temel modelden% 14 daha hızlıydı ve Ti modelinden yalnızc a 4 daha yavaştı, bu yüzden başka bir mükemmel sonuç.
Nvidia GeForce GTX 1660 Sniper Elite 4 performansı

Oyun kıyaslamalarının en sonuncusu ise Middle-earth Shadow of War. Burada 1660 Super, temel modelden% 19 daha hızlı ve Ti versiyonundan sadece% 3 daha yavaştı, bu yüzden yine başka bir mükemmel sonuç.
Nvidia GeForce GTX 1660 Middle-earth Shadow of War performansı

Sonuç olarak

GTX 1660 Super kafam rahat olsun diyenler için kolay bir öneri. Neredeyse ağabeyi kadar hızlı ve daha az maliyetli ve AMD’nin şu anda aynı fiyat aralığında sunduğu her şeyden daha iyi performans gösteriyor (RX 590’dan yaklaşık yüzde 20 daha hızlı). Ve tüm bunları daha az ısınarak ve güç kullanarak yapıyor. Bir grafik kartı yükseltmesi için belli limitlerin üzerine çıkamıyorsanız ve hala birkaç nesil eski bir GPU kullanıyorsanız, GTX 1660 Super’e merhaba deyin.

En iyi f/p ekran kartı: GeForce GTX 1660 Super

En iyi bütçe dostu ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 1650 Super

2019’un ortasında çıkan, Nvidia’nın giriş seviyesi ve bütçe dostu olan diğer bir modeli GTX1650 SUPER, ağabeyi 1650’ye göre, %40 ve kimi zaman daha fazla performans artışı ile bizi karşılıyor.

Diğer Süper serisi kartlar gibi, bir iyileştirme ve performans artışı ana konu. Yenilenen parçalar, NVIDIA’nın AMD’nin Radeon RX 5000 serisi kartlarına karşı rekabetçi konumunu güçlendirmeye hizmet ediyor ve her kademede iyileştirilmiş performans sunuyor.

Nvidia GeForce GTX 1650 Super vs GTX 1660 vs GTX 1650 vs GTX 1050 Ti

Tamamen donanım açısından bakıldığında, GTX 1650 Super ile ilgili belki de en ilginç şey, NVIDIA’nın yeni Super karta öncekine göre performansta çok daha büyük bir sıçrama yapmasıdır. GPU veriminde% 46 artış ve daha hızlı 12 Gbps GDDR6 bellek ile GTX 1650 Super , göreceli olarak Ekim ayındaki GTX 1660 Super lansmanında gördüğümüzden GTX 1650’den çok daha ileride.

Buradaki en büyük değişiklik GPU’dur. NVIDIA, kartı GTX 1650 olarak adlandırırken, pratikte daha çok bir GTX 1660 LE gibi; NVIDIA, bu kartı doldurmak için GTX 1660 serisinden daha büyük, daha güçlü TU116 GPU’yu getirdi.

GPU veriminde böylesine büyük bir sıçrama, canavarı beslemek için çok daha fazla bellek bant genişliği gerektirir. Sonuç olarak, GTX 1660 Super gibi, GTX 1650 Super de GDDR6 işlemini alıyor. Burada NVIDIA, GPU’ya kısırlaştırılmış 128-bit bellek veriyolu aracılığıyla bağlanan biraz daha düşük (ve daha düşük güç) 12Gbps GDDR6 kullanıyor. Yine de bu değişiklik, GTX 1650 Super’e, gölgelendirici verimindeki artışına çok yakın olan vanilya GTX 1650’den% 50 daha fazla bellek bant genişliği sağlıyor.

Bununla birlikte, GPU’nun tüm yönlerinin aynı derecede ölçeklendirilmediğini unutmayın. Özellikle, GTX 1650 Super hala yalnızca 32 ROP’a sahiptir ve TU116’nın ROP’larının geri kalanı yedek bellek kanallarıyla birlikte kesilir. Bu, GTX 1650 Super’in %46 daha fazla gölgelendirici performansına sahipken, pikselleri itmek için yalnızca% 4 daha fazla ROP çıkışına sahip olduğu anlamına gelir. Bunu bir dereceye kadar dengelemek, bellek bant genişliğindeki büyük sıçrama olacak ve bu 32 ROP’un iyi beslenmesini sağlamaya yardımcı olacak, ancak günün sonunda GPU kaynaklarda eşit olmayan bir artış elde ediyor ve oyun performansı kazanımları bunu şu şekilde yansıtıyor.

Tasarım

GeForce GTX 1650 SUPER, Yine Nvidia’nın GTX tabanlı kartlarında kullandığı tasarım çizgisinden şaşmamış.

3 noktalı bağlantıya sahip. (DisplayPort (1.4), HDMI (2.0b) ve bir Dual Link DVI-D, hepsi toplam üç ekran çalıştırabilir. Girişlere bağlı olarak, birden çok monitör çalıştırmak istersen ek adaptörlere ihtiyacınız olabilir. Bu küçük bir sorun olsa da, bu seviyede bir kartta çift HDMI bağlantı noktası görmek sevindirici, çünkü HDMI girişi şu an en çok konektör.

Kartı soğutmak, iki fan ve TU116 çekirdeğine takılı büyük ama basit bir alüminyum ısı bloğu ile sağlanıyor. Soğutucu ve soğutucu kombinasyonu, kartın parametreler dahilinde çalışmasını sağlıyor ve çok fazla ısınmasını önlüyor, ancak yük altında 70 mm’lik fan çifti kolayca duyulabilir ve bazı kişileri rahatsız edebilir.

Performans

İlk olarak Shadow of the Tomb Raider’ımız var ve burada 1650 Super ortalama 60 fps, RX 580 ile eşit ve GTX 1060’ın önünde. Bu aynı zamanda onu vanilya 1650’den% 30 daha hızlı yaptı. Bu muazzam bir performans artışı.
Nvidia GeForce GTX 1650 Super Shadow of the Tomb Raider performansı

Just Cause 4’e geçersek, yeni 1650 Super, orijinal versiyondan(gtx 1650) % 35 daha fazla performans sunduğunu ve RX 580 ile 590 arasına yerleştiğini görüyoruz. aynı zamanda GTX 1660’tan sadece% 5 daha yavaş olduğunu da gözlemlemiş olduk.
Nvidia GeForce GTX 1650 Super Just Cause 4 performansı

Sırada Resident Evil 2 var ve 1650 Super, ortalama 83 fps ile sorunsuz bir performans sağlıyor. performans sunma konusunda hiçbir sorun yaşamadı. Bu, onu standart 1650’den %33 ve RX 570’den %6 daha hızlı yaptı, ancak bu sefer GTX 1660’tan %12 daha yavaştı.
Nvidia GeForce GTX 1650 Resident Evil 2 performansı

Uygun fiyatlı Radeon GPU’ları şaşırtıcı bir şekilde Project Cars 2 gibi oyunlarda hala bir avantaja sahip, burada 1650 Super yalnızca ortalama 51 fps, bu da onu RX 570’den bile daha yavaş yapıyor.
Nvidia GeForce GTX 1650 Project Cars 2 performansı

Monster Hunter: World, 1650 Super’in ortalama kare hızının 40 fps’den 55 fps’ye yükseldiğini gören standart 1650’ye göre% 38’lik bir performans artışı sağladığını görüyor ve yine bu kesinlikle fark edeceğiniz önemli bir gelişme.
Nvidia GeForce GTX 1650 Monster Hunter: World performansı

Witcher 3 Wild Hunt sonuçları ilginç, 1650 Super, şimdiye kadar gördüklerimize göre oldukça standart 1650’den% 37 daha hızlı. Bununla birlikte, bu başlıktaki standart GTX 1660’ın performansıyla da eşleşebilir, bu daha önce test edilen diğer oyunlarda gerçekten gördüğümüz bir şey değil.
Nvidia GeForce GTX 1650 Super The Witcher 3 Wild Hunt performansı

En iyi bütçe dostu ekran kartı: GeForce GTX 1650 Super

Sonuç

Yazımızın giriş kısmında da belirtiğimiz gibi, seçeceğiniz kart hangi gereksinimlerde kullanılmalı öncelikle bunu belirlemelisiniz. Biz, birçok kullanıcıya hitap edecek ekran kartlarını kendimizce seçtik ve detaylı incelemelerini bu makalemizde gerçekleştirdik. Geriye kalan şey, sizin performans verilerini inceleyip size uygun olan kartı seçmeniz olacaktır.

Yazar

  • Miraç Yılmaz
    Teknolojik ürün uzmanı

    Miraç Yılmaz, 2020 yılı Eylül ayında Tüketici Dergisi ailesine dahil olmuştur. Miraç, teknolojiye olan ilgisi sayesinde, teknolojik ürünleri yakından takip eder ve teknik verileri de baz alarak en ince ayrıntısına kadar inceler. Aynı zamanda bilgisayar ve yönetim bilişim sistemleri okuyan bir öğrencidir. Uzman olduğu bu alanda yazdığı incelemelerle okuyucularının teknolojik ürünler hakkında bilgi sahibi olmasını ve doğru kararlar vermelerini sağlar.

    Bu yazı size yardımcı oldu mu?

    Bir yorum bırakın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir