2023’ün En İyi Android Telefon Hangisidir? Her Bütçeye Göre Android Telefon Tavsiyeleri

Günümüzde akıllı telefon pazarı Android ve iOS’in tekelinde. Bir akıllı telefon arayışına çıktığımızda ilk karar vermemiz gereken Android veya iOS işletim sistemlerinden birini seçmek oluyor. Zaten iOS yani Apple tarafında paramız neye yetiyorsa o modeli alıp geçebiliyoruz. Tek bir marka olduğu için modellerin ayrımı da çok keskin. Fakat Android tarafında onlarca üretici yüzlerce hatta eski modelleri de sayarsak binlerce model karşımıza çıkıyor. Bu durumda da insanların aklına bu telefonlar içinde en iyisi hangisi sorusu gelebiliyor. Bu yazımızda en iyi Android telefonlar hangileri bu soruya cevap bulacağız. Bunu yaparken her fiyat segmenti içinde en iyi cihazı sergilemeye çalışacağız.

Düşük bütçe ile en iyisi: Vivo Y21
En iyi f/p ürünü: Samsung Galaxy A53
En iyi Android telefon: Samsung Galaxy S22 Ultra
Kamerası en iyi olan: Huawei P50 Pro
Sitede incelenen ürün linklerine tıklanıp satın alındığı zaman, bir miktar da biz kazanıyoruz. Bizim aldığımız komisyon sizin satın alma fiyatınızı etkilemiyor. Daha fazla öğrenmek için tıklayın

En Iyi Android Telefon 4

Android Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Android telefonlarda çeşit bol olduğu için özellikler de büyük farklılıklar göstermekte. Kameralarından işlemcilerine, tasarımlarından ramlerine kadar en ufak noktasına kadar farklılık olmakta. Hatta katlanabilir telefon gibi bam başka özellikler sunan cihazlar bile bulunmakta. Peki bunca model arasında bir telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Teknik Özellikler

İlk olarak dikkat etmemiz gereken kısım tabii ki teknik özellikler. Cihazın kamerası, işlemcisi, RAM’i, ekranı ve diğer tüm bileşenleri bize ne vaat ediyor mutlaka bunlara bakmalıyız. Bizim ihtiyacımız ne hangi modelin sundukları bizim ihtiyacımıza daha uygun bunlara bakmalıyız. Bir cihazın işlemcisi daha iyiyken diğerinin kamerası daha iyi olabilir. Biz eğer fazla fotoğraf çeken ama oyun ve benzeri uygulamalar ile pek işi olmayan biriysek bu durumda kamerası iyi olana, tam tersi fotoğraf çekmeyen ama sıklıkla oyun oynayan biriysek de işlemcisi iyi olana bakmalıyız.

Fiyat

Android telefonların maalesef fiyatları çok değişkenlik gösterebilmekte. Aynı özellikte telefonların arasında bile bazen 1000-1500 TL farklar bulunabilmekte. Bu nedenle markaya bağlı kalmadan mutlaka diğer marka ve modelleri incelemeliyiz. Zaten firmalar genellikle aynı işlemcileri, aynı üreticilerin kamera lenslerini kullanmakta. Bu nedenle model araştırması yaparken mutlaka rakip marka ve modellere de bakmalı, fiyat araştırmasını iyi yapmalı, ihtiyacımız olanı en ucuza bize sunanı tercih etmeliyiz.

Servis ve Satış Sonrası Hizmetleri

Telefon alırken pek dikkat edilmese de en önemli noktalardan birisi kesinlikle satış sonrası hizmet. Fiyat karşılaştırması yaparken mutlaka satış sonrası hizmet de göz önünde bulundurulmalı. Çok az servisi olan, serviste ürünleri günlerce oyalayan, her hatayı kullanıcı hatası olarak niteleyen firmalar ürünleri tabiri caiz ise bedava verse bile almamak gerekiyor. Bu tür firmalardan uzak durmak her zaman faydamıza oluyor. Bunun yanında kronik problemleri az olan bir cihaz tercih etmek de faydamıza oluyor. Bazı markalar bazı hataları ile ün kazanmış durumda. Örneğin günümüzde pek bir modeli kalmasa hatta piyasadan neredeyse silinmiş olsa da LG’nin ekranlarındaki yanık problemleri yıllarca bilinen bir problem oldu. Bu gibi sorunları baştan belli olan modellerden uzak durmak en iyisi olacaktır.

Google Play Hizmetleri

En Iyi Android Telefon 5
Aslında bu başlık “Huawei alınır mı? Alınmaz mı?” olarak da değiştirilebilir. Fakat farklılık olması için Google Play hizmetleri olarak ayrı bir başlık açmak istedim. Bilindiği gibi Huawei Amerika ambargosundan dolayı Google Play hizmetlerini kullanamamakta. Bu da YouTube, Google haritalar gibi Google’ye ait tüm hizmetlerin kullanılmasını engellemekte. Bunun yanında Google Play Store’de Huawei telefonlarda bulunmamakta. Bunun yerine Huawei’nin kendi mağazası bulunmakta. Fakat bu mağaza Google Play’e göre çok daha kıstılı. Birçok uygulama ve oyun bu mağazada yer almıyor. Güncel oyunların bu mağazaya gelmesi daha uzun sürebiliyor. Eğer sınırlı sayıda uygulama kullanıyor YouTube’ye ve benzeri uygulamalara internet tarayıcısından girer, Google’ye ait diğer hizmetlerin de alternatifini kullanırım diyorsanız bu sizin için sorun olmaktan çıkıyor. Fakat 25 Bin TL verdiğiniz bir cihazda video izlemek için bile internet tarayıcısından YouTube’yi açmak can sıkıcı olabilir. O yüzden fiyat seviyesi arttıkça ve segment yükseldikçe bu problem çok daha fazla göze batan bir etmen oluyor. Huawei modellerini rakiplerinden ucuz tutsa, bu hizmetler olmadığından daha ucuza satsa bu bir avantaj olabilirdi. Yüksek donanımı ucuz fiyata almak için bir fırsat olarak görülebilirdi. Fakat şu durumda maalesef bu büyük bir dezavantaj. Özellikle 5 basamaklı fiyatlarla satılan modeller için gerçekten düşünülmesi gereken bir durum. Cihazlar donanımsal olarak çok iyi olsalar da bu tür uygulamalar ve oyunların olmaması sizin ne kadar etkileyecek bunu iyi değerlendirmelisiniz. Eğer bu beni etkilemez derseniz bu durumda Huawei modellerini de seçebilirsiniz.

En Iyi Android Telefon 2

En İyi Android Telefonlar: Uygun Fiyatlı

Telefonların giriş seviyesi diyebileceğimiz segment burası. Burada giriş seviyesi ve giriş orta segment arasında kalan cihazlar bulunmakta. Bu cihazlardan beklenti minimum düzeyde olmalı. Her anlamda bu cihazların özellikleri üst modellere göre düşük olacaktır. Fakat beklentisi fazla olmayan, genellikle gündüz fotoğraf çeken, oyunları en yüksek ayarda oynamak gibi bir takıntısı olmayan, genellikle sosyal medya kullanıp, ara ara oyun oynayıp internet tarayıcısını sıklıkla kullananlar için en iyi tercihler de bunlar olacaktır.

Vivo Y21

Vivo Y21

  • Ekran Boyutu: 6.51″
  • Ekran Çözünürlüğü: 720×1600
  • Ram: 4 GB
  • Depolama alanı: 64 GB
  • CPU: MediaTek Helio P35
  • Ana Kamera: 13 MP
  • Ön Kamera: 8 MP
  • Pil: 5000 mAh
  • Antutu: 101500
Artıları
  • Hoş tasarım
  • 3 güne kadar pil ömrü
  • Fiyatına göre iyi fotoğraf çekmesi
Eksileri
  • Ekran camının kolay yağlanması

Vivo Y21 alınabilecek ve parasına değecek en ucuz Android telefon. İçinde 5.000mAh kapasiteli bir pil var ve cihazın neredeyse üç gün çalışmasına izin veriyor. Ekran büyük 6,5 inç, buna karşılık çözünürlük düşüktür. Gördüğüm kadarıyla Y21’in asıl cazibesi görünüşünde yatıyor. Arka panel, ışıkta güzel bir şekilde parıldayan şekildedir. Ve genel olarak, akıllı telefonun estetiği güven veriyor.

Çerçeve plastik, ekran cam (üretici ne tür olduğunu belirtmiyor: örneğin, Y53’lerde Panda/SG idi). Oleofobik kaplama yok ya da çok düşük kalitede. Ekran sürekli olarak yağlı lekelerle kaplanıyor. Çıkarılması ise neredeyse imkansız. Y53s ekranının yüzeyi de buna benzerdi.

Arka tarafta büyük bir kamera modülü göze çarpıyor, aslında bu da bir pazarlama başarısıdır. Bu kamera kasa ile bütünleşik yapılabilecek bir büyüklüktedir (eski bir 13 MP sensör ve 2 MP yardımcı modül ve bir flaş) fakat o zaman potansiyel alıcıların dikkatini bu kadar çekmezdi. Vivo burada telefona pahalı ve kaliteli hissini verebilmek için iyi bir iş çıkarmış diyebiliriz.

Yine daha pahalı olan Vivo Y53s ile karşılaştırdığımızda, Vivo Y53s ekran açık şekilde yaklaşık dokuz saatlik bir pil ömrü sunuyor. vivo Y21 akıllı telefon aynı 5.000mAh bataryaya sahip ve ekranın düşük çözünürlüğü nedeniyle batarya ömrü yaklaşık bir buçuk kat artmış durumda. Cihaz normal bir kullanımda ise üç güne kadar açık kalabilir. Eğer çok yüklenilse bile yine de 1 gün götürecektir.

Cihaz, fiyatına göre normal fotoğraflar çekiyor. Dinamik aralık ortalama, ayrıntılar ortalama, odaklama hızlı ve doğru. Cihaz gürültü ile mükemmel başa çıkıyor – iyi bir yazılım yapmışlar. Ön kamera yeterli, en azından cildinizin gölgesini doğru bir şekilde yeniden üretiyor, bulanıklık olmadan. Genel olarak, parasına değer.

İyice incelediğimizde cihazın tasarımıyla dikkat çekmek için tasarlandığı anlaşılıyor, çünkü teknik özellikler biraz zayıf kalıyor. Bununla birlikte, pil ömrü piyasanın çok üzerinde bir değerdedir. Cihazda NFC, ayrı bir hafıza kartı yuvası, USB-C ve 3,5 mm bulunuyor. Yine de Vivo Y21 çok fazla eleştirilmemeli, çünkü fiyatı gerçekten çok iyi.

Xiaomi Redmi 10C

Xiaomi Redmi 10c

  • Ekran Boyutu: 6.71″
  • Ekran Çözünürlüğü: 720×1650
  • Ram: 4 GB
  • Depolama alanı: 64/128 GB
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 680
  • Ana Kamera: 50 MP
  • Ön Kamera: 5 MP
  • Pil: 5000 mAh
  • Antutu: 254700
Artıları
  • Kaliteli bir kasa
  • Çok büyük olmaması
  • Arayüzün akıcı olması
Eksileri
  • Hızlı şarj cihazı dahil değildir
  • Elektronik pusula ve jiroskop yok
  • MIUI reklamları
  • Kameranın gece performansı

İyi bir HD ekran, plastik bir gövde, büyük bir pil ve diğer özelliklerden biraz ödün vermek, ucuz bir akıllı telefon yaratmanın değişmez formülüdür. Bir modelin başarısını büyük ölçüde belirleyen şey, bunun oranı ve fiyattır.

Redmi10C’nin tasarımı, ucuz bir akıllı telefonun olması gerektiği kadar rafine. Mat arka kapağın dokusu karbon fiberi anımsatıyor. Basit, güzel ve pürüzsüz, parlak kasalar kadar kaygan değil. Ayrıca küçük çizikler ve aşınmalar bu plastik üzerinde belli olmaz. Ancak siyah versiyonun parmak izi tutması eleştirilebilir, ıslak ellerden kaynaklanan izlerin zaman zaman bir mikrofiberle silinmesi gerekiyor.

Ancak Redmi 10C, diğer birçok ucuz akıllı telefonun aksine, koca bir dev olarak karşımıza çıkmıyor. Bunun nedeni yuvarlak şekli, 8,29 mm’lik orta kalınlığı ve 190 gramdan fazla olmayan ağırlığıdır. Kasanın genişliği 76 mm’yi aştığı için tek elle kullanmak zor olsa da avucunuzun içinde kavramak sorun değil. Büyük 6,71 inç IPS ekran, 1650×720 piksel gibi nispeten mütevazı bir çözünürlüğe ve standart 60Hz frekansa sahip.

Ana kamera f/1.8 optikli 50MP sensöre ve 2MP yardımcı derinlik sensörüne sahiptir. İdeal koşullarda, hassas odaklamayla iyi fotoğraflar çekiyor. Yüksek ayrıntı hissi büyük ölçüde kamera yazılımının keskinleştirmesi ve dokulandırmasıyla elde ediliyor. Bu nedenle, yakınlaştırma yaparken grenliliği/gürültüyü görebilirsiniz. Ana sensörün çözünürlüğü buna izin verse de hibrit çift zoom mevcut değildir. ISO hassasiyeti değeri düşük olmasına rağmen gece çekimlerinde de aşırı gürültü sorunu yaşanıyor. Otomatik modda geceleyin sokağın fotoğraf çekimleri, ayrıntıların tamamen eksik olması nedeniyle bir suluboyayı andırıyor.

Snapdragon 680’e sahip olan bu üründe arayüzlerde ve orta seviyeli oyunlarda(Into the Dead, Subway Surfers vb.) herhangi bir sorun yaşanmıyor. Gayet akıcı ve ısınma sorunu olmadan performans gösteriyor.

64GB’lık versiyonda, 18 GB’tan fazla yer kaplayan ağır bir sistem nedeniyle kullanıcıya yalnızca 42,6GB sunuluyor. Mesele çok sayıda üçüncü parti uygulama olması değil. İki nanoSIM ve bir bellek kartı için üçlü tepsi, size satın alımlardan tasarruf etme ve multimedyayı bir flash sürücüde saklama fırsatı verir. Ancak, konfor açısından 128 GB’lık varyant tercih edilmeye değer. Her iki durumda da RAM miktarı 4GB’tır ve bu, günümüzde minimum konforlu seviyedir.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Nfc

  • Ekran Boyutu: 6.67″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080×2400
  • Ram: 6/8 GB
  • Depolama alanı: 128/256 GB
  • CPU: MediaTek Helio G96
  • Ana Kamera: 108 MP
  • Ön Kamera: 16 MP
  • Pil: 5160 mAh
  • Antutu: 325300
Artıları
  • Hızlı 67W şarj
  • 120Hz ile mükemmel AMOLED ekran
  • Hız ve kararlılık
  • Uzun pil ömrü
  • Grafit soğutma sistemi
Eksileri
  • 4K video çekemiyor
  • Portre fotoğrafçılığının kalitesi

2023’te satın alınacak en iyi akıllı telefonlar incelemesi, fiyatına göre en fazla özelliği sunan Xiaomi Redmi Note 11 Pro ile devam ediyor. Her şeyden önce, ekran 120Hz’e kadar artırılmış yenileme hızına sahiptir. Daha pürüzsüz bir görüntü verir ve AMOLED matrisi görüntüyü parlak ve doygun hale getirir. Çözünürlük standarttır – 2400×1080 piksel, bu da 6,67 inçlik bir diyagonalde iyi ayrıntılar verir. Bu ekranda oyun oynamak ve film izlemek bir zevk, özellikle de neredeyse hiç çerçeve olmadığı için. Ekrandaki bir ada, harika özçekimler yapabileceğiniz 16MP özçekim kamerasıdır.

Stereo hoparlörler oyundaki daldırma etkisini artıracak ve müzik dinlerken parlak duygular verecektir. Fotoğraf ve video için 108MP ana, 8MP geniş açılı ve bir çift 2MP yardımcı sensör olmak üzere 4 lens bulunmaktadır. Fiyatına göre kameralar iyi, ancak Redmi Note 11 Pro portre fotoğrafçılığı açısından Samsung Galaxy A33’ten daha düşük, bu yüzden onu daha yüksek sıraladık. Ayrıca 4K video çekiminin olmaması da sinir bozucu.

Standart kablosuz bağlantı setinin yanı sıra – NFC, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 – bir IR bağlantı noktası da var. Telefonu evdeki tüm ekipmanlar için bir uzaktan kumandaya dönüştürür. Markanın imzası niteliğindeki akıllı telefon özelliği – 1-2 gün pil ömrü sağlayan 5.000 mAh pil – korunmuştur. Ayrıca, 59 dakika içinde %100’e ulaşabileceğiniz 67W ünite sayesinde şarjı mümkün olduğunca çabuk doldurabileceksiniz. Güzel olan şey, şarj cihazının yanı sıra koruyucu bir kılıf ve ekran koruyucunun da beraberinde gelmesi.

Bellek, MediaTek Helio G96 işlemci ile eşleşen 8/128GB’tır. 8 çekirdeği 2.05GHz’e hız aşırtıyor – bu fiyata daha iyi bir yonga seti isterdim. Zorlu oyunlar için kesinlikle uygun değildir. Aksi takdirde, az paraya harika özellikler sunan iyi ve dengeli bir akıllı telefon sunuluyor.

Realme C11

Realme C11

  • Ekran Boyutu: 6.67″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080×2400
  • Ram: 6/8 GB
  • Depolama alanı: 128/256 GB
  • CPU: MediaTek Helio G96
  • Ana Kamera: 108 MP
  • Ön Kamera: 16 MP
  • Pil: 5160 mAh
  • Antutu: 325300
Artıları
  • Şık tasarım
  • Parmak izi tutmayan kasa
  • Kaliteli ekran
Eksileri
  • Kamerasının kötü olması

Realme C11 2021, 6,5 inç ekrana ve 5.000 mAh pil kapasitesine sahip ekonomik bir akıllı telefon. Üretici, Piet Mondrian’ın çalışmalarından ilham alan bir tasarımı vurgulamıştır. ismindeki C harfi renkli / yaratıcı anlamına geliyor. Realme C11 165.2×76.4×8.9 boyutları küçük olarak adlandırılamaz, ancak tutması rahattır ve kontrollerin düzeni akıllı telefonun kullanımını basit ve rahat hale getiriyor. Plastik kasa kaymaz ve üzerinde parmak izi bırakmaz. Realme bu modelinde tasarıma ayrı bir önem verdiğini belirtti, bu nedenle cihaz hiç de ucuz görünmüyor. Pürüzlü yüzey nedeniyle kılıf kaymadığı ve üzerinde parmak izi kalmadığı için kılıf şeklinde ek koruma olmadan kullanılabilir.

%90 sRGB renk gamına sahip 6,5 inç IPS ekran etkileyici. Böyle bir renk işleme kalitesine ve görüntü kalitesine sahip ekonomik bir model nadir bulunur. Ekranın parlaklığı 1,5 ila 480 nit arasında ayarlanabilir. Çözünürlük 1600×720 (20:9), yoğunluk 269 ppi – bu fiyatlardaki bir akıllı telefon için standart özellikler. Duyarlı sensör aynı anda on adede kadar dokunuşu algılayabilir ve anında yanıt verebilir.

Cihazın kalbinde 28 nanometre UniSoC SC9863 yongası yer alıyor. Düşük maliyetli cihazların standart bileşenidir. İşlemcinin dört çekirdeği, PowerVR GE8322 grafikleri vardır. Maksimum yükte neredeyse hiç ısınmıyor. Saat frekansı düşürülmez, bu da işlem için faydalıdır. 2GB RAM ve 32GB dahili hafıza microSD ile genişletilebilir. AnTuTu testi 96.000 puan vermektedir. Arayüzün atlama veya duraksama olmadan sorunsuz çalışması. Ağır oyunlar iyi çalışıyor, tek şey, yükleme, daha modern cihazlara göre biraz daha uzun sürüyor.

Ana kamera 8MP’dir. Portreler için arka plan bulanıklığı daha düşük kalitededir. 4x dijital yakınlaştırma vardır. Ana kameranın PDAF otomatik odaklaması, istediğiniz nesneyi yakalamanızı sağlayarak daha net ve daha ayrıntılı hale getirir. Görüntü sabitleme özelliği yoktur. Video çekimi, saniyede 30 kare hızında 1080p maksimum iyi sonuç verecektir. İç ve dış mekanlarda ışık iyi olduğunda, fotoğraf makinesi iyi fotoğraflar çeker. Koşullar kötüleşirse, “gürültü” ortaya çıkar.

Bu cihazı paranın karşılığı açısından değerlendirelim. Realme C11 2021, 32GB akıllı telefonu satın alabileceğiniz en ucuz akıllı telefonlardan birisi. Ancak görünümü, şık monolitik kasası, benzersiz tasarımı, ergonomisi onu bir bütçe ürünü olarak görmeye izin vermiyor. Buna teknik özellikleri, günümüzde NFC gibi önemli bir unsurun varlığını ve oldukça iyi çalışan sensörleri de ekleyin. Akıllı telefon kesinlikle bu fiyat segmentindeki birçok markadan daha iyi. Kameralar en kötüsü değil, ancak mükemmel olmaktan çok uzaklar. Fiyatı özelliklerine göre uygundur.

En İyi Android Telefonlar: Ortalama Fiyatlı

Bu fiyat aralığı artık orta seviye telefonlara çıkabileceğimiz, aldığımızda bizi üzmeyecek, her şeyin en iyisini sunmasa da fazlası ile ortalama, hatta ortalamanın üstüne yetecek özellikler sunan bir fiyat seviyesi. Bu civarda aldığınız telefonu sürekli yenileme gibi bir takıntınız yoksa uzun süre de kullanabilirsiniz. Artık günlük kullanım ötesinde oyun oynama ve iyi fotoğraflar çekme konusunda da size ihtiyaç duyduklarınızı sunacak modeller bu fiyat seviyesinde bulunabiliyor. Geçelim modellere;

Samsung Galaxy A53

Samsung Galaxy A53

  • Ekran Boyutu: 6.5″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080×2400
  • Ram: 8 GB
  • Depolama alanı: 128 GB
  • CPU: Samsung Exynos 1280
  • Ana Kamera: 64 MP
  • Ön Kamera: 32 MP
  • Pil: 5000 mAh
  • Antutu: 440300
Artıları
  • Bu segmentteki en iyi kamera
  • İyi pil ömrü
  • Dolby Atmos özellikli stereo hoparlörler
  • Mavi filtreleme göz yorgunluğunu azaltır
  • AlwaysOn
Eksileri
  • Rakiplerine göre daha yavaş şarj olur
  • Şarj cihazı olmadan gelir
  • 4K video çekerken sabitleme yok

2023 yılının en iyi akıllı telefonları listesinde bu segmentte 1. sırada, bütçesine göre en havalı kameralara sahip olan Samsung Galaxy A53 5G yer alıyor. 4 adet kamerası var – ana 64MP birincil lens, 12MP ultra geniş açı, makro için 5MP ve Bokeh için aynı. 10x optik yakınlaştırma ve optik sabitleme desteklenir ve 30 fps’de 4K’da mümkün olan mükemmel fotoğraf ve video kalitesi sağlar. Kameralar söz konusu olduğunda, Galaxy A53 rakipsizdir – paranızın karşılığında daha iyi bir kamera bulamazsınız.

Super AMOLED ekran da 800 nit’e varan parlaklığı ile parlak güneşli bir günde bile iyi okunabilirlik sağlayarak övgüyü hak ediyor. Aynı zamanda, mavi parlamayı en aza indiren Eye Comfort Shield² teknolojisi sayesinde gözlerinizi yormaz veya görüşünüze zarar vermez. Tüm içeriklerin ultra akıcı bir şekilde oynatılması için 120Hz’e kadar yenileme hızı, 1080×2400 piksel ve 6,5 inç diyagonal net görüntü ayrıntıları sağlar. Ekranda yerleşik bir parmak izi tarayıcısı ve geniş görüş açısı ve çeşitli efektlerle harika selfie’ler çekmenizi sağlayacak 32MP ön kamera bulunuyor.

Samsung Galaxy A53 5G, size net, yüksek ve surround ses sağlayan Dolby Atmos teknolojisine sahip stereo hoparlörlere sahiptir. Böylece müzik dinleyebilecek ve oyunun veya filmdeki olayların tam sürükleyici etkisini deneyimleyebileceksiniz. Pil ömrü de sevindirici, çünkü 5000 mAh’ın sorumluluğunda. Öte yandan, 25W ile rakipleri kadar hızlı şarj olmaz. Üstelik şarj cihazı ayrı olarak satın alınıyor, üretici artık kitin içine koymuyor.

Akıllı telefon sağanak yağmurda bile kullanılabilir ve sığ bir derinliğe daldırılabilir. Hepsi IP67 su geçirmezlik sayesinde. Temassız ödemeler için NFC, Wi-Fi 5 ve Bluetooth 5.1 mevcut olacak.

POCO X4 Pro

Poco X4 Pro

  • Ekran Boyutu: 6.67″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080×2400
  • Ram: 6 GB
  • Depolama alanı: 128 GB
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 695
  • Ana Kamera: 108 MP
  • Ön Kamera: 16 MP
  • Pil: 5000 mAh
  • Antutu: 389400
Artıları
  • Kaliteli stereo hoparlör
  • Oyun oynamak için iyi bir seçenek
  • İyi fotoğrafik özellikler
  • Yapı kalitesi
Eksileri
  • İşlemci önceki modele kıyasla kötüleşmiştir
  • 4K video yok

Poco, 2023 yılında paranızın karşılığını mükemmel bir şekilde veren en iyi akıllı telefon modellerini piyasaya sürüyor. Yenilik olarak, 2.2GHz’e hızı artırılmış 8 çekirdekli Snapdragon 695 işlemciye dayandığı için oyun oynamak için iyi bir seçim olacaktır. 8/256GB bellek ile birleştiğinde hızlı bir sistem ve oyunlarda iyi bir performans elde ediyoruz. Örneğin, Call of Duty Mobile yüksek grafik ayarlarında rahatlıkla oynanabiliyor. Yeterli belleğiniz olmadığını düşünüyorsanız, ikinci bir SIM kart olmadan 1024 GB’a kadar MicroSD takabilirsiniz.

Arka tarafta, 108MP ana lens, 8MP geniş açı ve makro fotoğrafçılık için 2MP içeren üçlü bir ana kamera bizi karşılıyor. Fotoğraf kalitesi Samsung Galaxy A33’ün gerisinde kalıyor – düşük ışık koşullarında ayrıntılar bozuluyor, geniş açılı sensör ayrıntı açısından ana sensörden çok daha düşük ve sabit odak iyi bir makro çekim yapmayı zorlaştıracak. Kameralar sizin için her şeyden önce geliyorsa, bu bütçeyle Samsung Galaxy 33’ü tercih edin.

Ekran, zengin renk üretimi sağlayan AMOLED teknolojisi ile üretilmiştir ve 6,67 inç diyagonal FHD + çözünürlük, iyi görüntü ayrıntısı sağlar. Çizilmelere karşı korumadan Corning Gorilla Glass 5 temperli cam sorumludur ve ekrana fabrikadan koruyucu bir film yapıştırılmıştır. Kutudan şeffaf bir silikon kılıf ve 5000mAh pili bir saatten kısa sürede tamamen şarj eden güçlü bir 67W şarj cihazı çıkıyor. Telefonun kozlarından biri de 120Hz yenileme hızı, bu da onu oyun oynamak için ideal kılıyor.

Samsung Galaxy A33 5G

Samsung Galaxy A33 5g

  • Ekran Boyutu: 6.4″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080×2400
  • Ram: 6 GB
  • Depolama alanı: 128 GB
  • CPU: Samsung Exynos 1280
  • Ana Kamera: 48 MP
  • Ön Kamera: 13 MP
  • Pil: 5000 mAh
  • Antutu: 428200
Artıları
  • Fiyatına göre en iyi fotoğraf kalitesi
  • 4K video kaydı
  • İyi pil ömrü
  • Kaliteli stereo hoparlör
Eksileri
  • Şarj cihazı olmadan satılır
  • Kulaklik için 3.5 mm jak yok
  • Video çekerken sabitleme yalnızca FHD'de kullanılabilir

2023’te hangi akıllı telefonu seçeceğiniz konusunda hala kararsızsanız, çarpıcı bir AMOLED ekrana ve gelişmiş kameralara sahip Samsung Galaxy A33 5G’ye bakmanızı öneririz. Yenilik, kalınlığı 8,1 mm’yi geçmeyen selefinden bile daha ince ve şık. Bu, kullanılabilirliğe katkıda bulunurken, mat kaplama kasayı daha pratik hale getirir.

Samsung Galaxy A33 her şeyden önce kameralarıyla öne çıkıyor, ilk göze çarpan değişiklik 30 fps’de 4K (3840×2160 piksel) video çekme yeteneğidir, bu da görüntüde daha iyi ayrıntı sağlarken optik sabitleme el titremesini telafi eder. Fotoğraf tarafında da işler aynı derecede iyi – 10x yakınlaştırmalı 48MP ana lens, 5MP makro modül, 2MP bokeh ve 8MP geniş açılı lense sahipsiniz. Bu kombinasyon, kameranın çok yönlü olmasını sağlayarak her koşulda harika sonuçlar almanıza olanak tanır.

Özçekim kamerası hala ekranın üzerindeki gözyaşı damlası oyuğuna yerleştirilmiş, ancak selefine kıyasla biraz daha basit – şimdi 13MP. Ekranın kendisi, Super AMOLED teknolojisi kullanılarak üretildiği için zengin renk üretimi ile sizi memnun edecektir. Bu aynı zamanda derin siyahlar, maksimum görüntüleme açıları ve güneşli bir yaz gününde iyi okunabilirlik için yeterli olan yüksek parlaklık seviyeleri sağlar. Oyuncular, aksiyon sahnelerinin akıcılığına katkıda bulunan 90Hz’e kadar artırılmış kare hızını takdir edeceklerdir.

Stereo hoparlörler net, hacimli ve hoş bir ses sağlar ve 5000 mAh pil en az bir günlük aktif kullanıma dayanabilir. Doğru, şarj hızı açısından rakiplerinden daha düşük – ayrıca satın almanız gereken 25W’lık bir bloktan 1 saat 25 dakikada 0’dan %100’e. Kablosuz bağlantı günün sırasıdır – NFC, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 ve tüm verileriniz için 6/128GB depolama alanı vardır. MicroSD ile 1024 GB’a kadar ekleyebilirsiniz, ancak bu durumda ikinci SIM karttan vazgeçmeniz gerekecektir.

Performanstan 8 çekirdekli ve maksimum 2,4 GHz frekanslı Samsung Exynos 1280 işlemci sorumludur. Isı oluşumunu azaltan ve iyi bir performans seviyesi sağlayan ince 5 Nm işlemiyle üretilmiştir. Ayrıca, standart henüz Rusya’da ilgi görmemiş olsa da 5G için de destek sağlıyor. Parmak izi tarayıcısı ekrana entegre edilmiştir ve şaşırtıcı derecede hızlı çalışır.

Xiaomi 12 Lite

Xiaomi 12 Lite

  • Ekran Boyutu: 6.55″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080×2400
  • Ram: 8 GB
  • Depolama alanı: 256 GB
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 778G
  • Ana Kamera: 108 MP
  • Ön Kamera: 32 MP
  • Pil: 4300 mAh
  • Antutu: 528900
Artıları
  • Fiyatına göre iyi
  • makul pil ömrü
Eksileri
  • 3.5mm kulaklık çıkışı bulunmuyor
  • MicroSD yok

Xiaomi’nin orta sınıf ürünlerinin çoğu Redmi ve POCO markaları altındadır, ancak bir istisna amiral gemilerinin Lite sürümleridir. Xiaomi her yıl bunları piyasaya sürüyor ve 2022 de bir istisna değildi. Geçen yılın akılda kalıcı 11 Lite 5G NE adlı akıllı telefonuyla karşılaştırıldığında, yeni ürünün konumlandırılması değişmedi – şık tasarım, hafif ve ince gövde artı dengeli özellikler.

Xiaomi 12 Lite’ın ekranı, önceki Lite’ların ekranına benzer şekilde 2.400 x 1.080 piksel çözünürlükte 6,55 inç boyutunda. Ancak farklılıklar da var. Bunlardan biri 68.719.476.736 renk (12 bit) gibi çılgınca bir kromatiklik iddiasıdır. İkincisi ise 120Hz frekans (selefindeki 90Hz’e kıyasla). Bazı nedenlerden dolayı, Xiaomi otomatik seçme yenileme hızı modunu uygulamadı ve yalnızca sabit 60Hz ve 120Hz sundu. Bununla birlikte, 120Hz tüm uygulamalarda işe yarayan adil bir 120Hz’dir. Statik sahnelerde, ekrana dokunulmazsa, güç tasarrufu için 60Hz’e geçer. Dokunma her zaman 240Hz’dir. Genel olarak, ekran iyi – parlak, doygun ve geniş görüş açılarına sahip.

Xiaomi 12 Lite, 108MP ana modül (0.7µm, 1/1.52″, binning 9-in-1, f/1.9), 8MP otofokus olmayan geniş ekran (1.12µm, 1/4″, f/2.2) ve 2MP makro deklanşörden (f/2.4) oluşan üçlü bir kameraya sahip. Xiaomi’nin imzası olan 5MP otomatik odaklamalı telemikro kameranın giderek azalması üzücü; gerçekten harika bir modüldü. Ancak yine de en çok dikkat çeken 2MP kamera değil, 108MP olanı: buradaki sensör IMX766’dan daha büyük ve bu da bazı iyi çekim sonuçları için umut veriyor.

Pil kapasitesi 4300 mAh, bu da çok fazla görünmüyor. Yine de pil ömrü iyi: iki saatlik video – eksi %13, bir saatlik oyun – eksi %20. Akıllı telefon en zorlu yük altında bile tam bir gün dayanır ve daha yumuşak senaryolarda bir buçuk hatta iki güne çıkartabilirsiniz.

Xiaomi 12 Lite, hakkında şikayet edecek pek bir şey olmayan akıllı telefonlardan biri. Harika orta sınıf özellikler, hoş tasarım, küçük boyut ve ağırlık, iyi ekran, makul pil ömrü, hızlı şarj.

En İyi Android Telefonlar: Yüksek Fiyatlı

Artık teknolojinin son noktası olan ürünlerin kendilerini gösterdiği segmente geldik. Gelin bu teknolojisi ve özellikleri bol modellere birlikte bakalım.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra

  • Ekran Boyutu: 6.8″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1440×3088
  • Ram: 8 GB
  • Depolama alanı: 128 GB
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Ana Kamera: 108 MP
  • Ön Kamera: 40 MP
  • Pil: 5000 mAh
  • Antutu: 915200
Artıları
  • Kalem pakete dahildir
  • Corning Gorilla Glass Victus+
  • 5G ve Wi-Fi 6 için destek
  • Kalite kaybı olmadan 10x optik yakınlaştırma
  • 8K video kaydı mümkün
  • 2K çözünürlük ve 120Hz ile Peerless Dynamic AMOLED 2X ekran
Eksileri
  • Şarj cihazı dahil değildir
  • Boyutuna ve ağırlığına alışmak biraz zaman alıyor

2023’teki en iyi amiral gemisi akıllı telefon seçimi, sizi şaşırtacak çok şeyi olan Samsung Galaxy S22 Ultra’ya dayanabilir. Öncelikle, görüntüyü daha gerçekçi kılan yuvarlatılmış kenarlara sahip Dinamik AMOLED 2X ekrandan bahsetmek istiyoruz ve 6,8 inç diyagonalde 3088×1440 piksel yüksek çözünürlük sayesinde detay en iyilerden biri. Bu, 500 ppi’lik mükemmel bir piksel yoğunluğu sağlar, böylece ekranda olup bitenlerin en küçük ayrıntılarını bile görebilirsiniz. Ayrıca çok parlak, doygun ve 120 Hz’e kadar çalışarak size mümkün olan en akıcı görüntüyü sunar.

Bu telefon sadece güzelliği ile değil, aynı zamanda dış etkilere karşı yüksek koruma derecesi ile de etkileyicidir. IP68 standardını karşılar, bu da büyük bir derinliğe kadar suya daldırılmaya dayanabileceği ve yağmura maruz kalmayacağı anlamına gelir. Hoş bir dokunma hissi ve yüksek düzeyde dayanıklılık sağlayan temperli camdan yapılmıştır.

Performans amiral gemisi ile uyumludur – Samsung’un güçlü tescilli Exynos 2200 işlemcisini, ısı üretimini ve güç tüketimini azaltan ince bir 4 NM işlemci ile kullanır. 2.8GHz’e hız aşırtılmış 8 çekirdeğe sahiptir ve 8/128GB bellek ile birlikte oyunlarda mükemmel performans sağlar .

Kameralar, gelişmiş yazılım algoritmaları ve 108MP ana, 12MP geniş açılı 120 derece görüş ve iki adet 10MP TV olmak üzere 4 lensin bir araya gelmesiyle dünyanın en iyilerinden bazılarıdır. İkincisi, herhangi bir kalite kaybı olmadan 10x optik yakınlaştırma sunar. Bu yaklaşım net odak, mükemmel pozlama ayarları ve doğru detay üretimi sağlar. DxOMark uzmanları amiral gemisinin kameralarını överek 131 puan verdiler. Video kaydı da etkileyicidir ve yalnızca 4K 60 FPS’de değil, aynı zamanda 24 fps’de 8K’da da çekim yapabilirsiniz. Selfie’ler ise 40MP ön kamera ile çekiliyor.

Stereo hoparlörler, en sevdiğiniz filmleri izlerken veya müzik dinlerken etkileyici bir deneyim yaşamanızı sağlayan harika bir ses sunar. Pakette yalnızca Samsung Galaxy S22 Ultra’yı değil, aynı zamanda yaratıcılık ve belgelerle çalışmak için kullanabileceğiniz işlevsel bir kalemi de bulacaksınız. Kullanıcı tanımlaması, ekrana özel bir tarayıcının yerleştirildiği yüz ve parmak izi ile mümkündür. Anında ve doğru bir şekilde çalışır ve teknoloji mükemmel hale getirilmiştir. Son teknoloji Wi-Fi 6, NFC ve 5. nesil ağlar için destek bulunmaktadır. 5000mAh pil hızlı 45W şarjı, kablosuz ve ters şarjı destekler. Kuşkusuz, pakete dahil değildir. Samsung Galaxy S22 Ultra, Android’de en iyi amiral gemisini isteyenler için mükemmeldir.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Samsung Galaxy Z Flip 4

  • Ekran Boyutu: 6.7″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080×2640
  • Ram: 8 GB
  • Depolama alanı: 128 GB
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
  • Ana Kamera: 12 MP
  • Ön Kamera: 10 MP
  • Pil: 3700 mAh
  • Antutu: 937900
Artıları
  • Çok daha iyi pil ömrü(Flip 3'e göre)
  • Harika performans
Eksileri
  • Minimal kamera güncellemeleri
  • Ekran kırışıklığı hala fark edilebilir

Yeni katlanabilir tasarım sadece biraz daha şık olmakla kalmıyor, pil ömrü de geçen yılki Galaxy Z Flip 3’e göre önemli ölçüde iyileşti. Pil ömrü testinde Flip 4, önceki modele göre önemli ölçüde daha uzun süre dayandı.

Katlanabilir 6,7 inç Super AMOLED ekran güzel görünüyor, ancak ekrandaki kırışıklıklar çok belirgin. Snapdragon 8 Plus Gen 1, Galaxy Z Flip 4’ün yoğun oyunlar da dahil olmak üzere her şeyin üstesinden gelmesini sağlar. Ve artan güç verimliliği muhtemelen telefonun pil ömrüne katkıda bulunuyor.

Kameralar karışık duygular uyandırıyor. Bir yandan, yeni gece modu harika; ancak diğer yandan, Samsung’un karakteristik aşırı doygun görünümü nedeniyle gündüz fotoğrafları muhteşem olmaktan uzak. Galaxy Z Flip 4, Galaxy S22 ile aynı fotoğrafları üretseydi, çok daha mutlu olurduk.

Bununla birlikte, katlanabilir cihazlar dünyasına dalmak istiyorsanız Galaxy Z Flip 4 kesinlikle dikkatinizi çekmeye değer. Benzer fiyatlı telefonlara kıyasla bazı ödünler vereceksiniz, ancak yenilik hoşunuza gidebilir.

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro

  • Ekran Boyutu: 6.73″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1440×3200
  • Ram: 12 GB
  • Depolama alanı: 256 GB
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Ana Kamera: 50 MP
  • Ön Kamera: 32 MP
  • Pil: 4600 mAh
  • Antutu: 974800
Artıları
  • Premium tasarım
  • İnanılmaz hızlı şarj
  • Güzel kamera
Eksileri
  • Sınırlı optik yakınlaştırma
  • Su koruması yok

Xiaomi 12 Pro, genellikle adının gösterdiğinden biraz daha düşük bir fiyat noktasında bir ‘Pro’ telefon, ancak bu, mükemmel renk doğruluğu sunan bir ekran ve inanılmaz derecede hızlı 120W şarj gibi özelliklerden mahrum kaldığı anlamına gelmiyor, Xiaomi 12 Pro öne çıkan özelliklerle dolu.

Beğendiğimiz diğer yönler arasında şık, iyi tasarlanmış tasarım, güçlü Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ve büyük 5000mAh pil yer alıyor.

Sınırlı 2x optik zoom telefoto lensi, biraz şişirilmiş yazılımı gibi onu biraz hayal kırıklığına uğratıyor, ancak bunlar olağanüstü bir paketteki küçük kusurlar ve Xiaomi 12 Pro’nun rakiplerinin çoğunun altını çizdiği göz önüne alındığında daha da affedilebilir.

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22

  • Ekran Boyutu: 6.1″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1080×2340
  • Ram: 8 GB
  • Depolama alanı: 128 GB
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Ana Kamera: 50 MP
  • Ön Kamera: 32 MP
  • Pil: 3700 mAh
  • Antutu: 898300
Artıları
  • Dinamik AMOLED 2X ekran
  • AI kamera özelliği
  • Güçlü performans
Eksileri
  • S21'den pek farkı yok

Samsung Galaxy S22, aşırı pahalı olmadan amiral gemisi düzeyinde özelliklere sahiptir ve elinize veya cebinize sığacak kadar küçüktür. Çarpıcı bir ekrana, zengin özelliklere sahip bir kamera sistemine sahip olursunuz ve Samsung bu ürünü üretmek için atılmış balık ağları gibi geri dönüştürülmüş okyanus plastiği kullanmıştır.

Samsung Galaxy S21’den çok fazla değişmemiş olsa da, sistem ve tasarım güncel hale getirmek için biraz güncellendi.

Plastik gövde geçmişte kaldı, telefon artık Zırh alüminyum alaşımından ve Corning Gorilla Glass Victus’tan yapılmıştır, her ikisi de güçlü ve dayanıklıdır, bu nedenle düşmelere ve darbelere dayanmalıdır. Ayrıca IP68 derecesine sahiptir, yani su ve toz geçirmezdir.

Dünyanın hangi bölgesinde olduğunuza bağlı olarak Exynos 2200 veya Snapdragon 8 Gen 1 olacak en yeni 4nm işlemci ile çalışır. Bu durum, S21’dekinden iki kat daha hızlı olduğu ve telefonun gece kamerası modu gibi yapay zeka destekli özelliklerinin etkinliğini artırmaya yardımcı olduğu düşünülen yeni NPU ile ilişkilendirildi.

Fiyatı da S22 Ultra’ya nazaran çok daha uygun ve tüm bunları göz önünde bulundurarak Samsung Galaxy S22’yi çoğu insan için en iyi Android telefonlardan biri olarak olarak öneriyoruz.

Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro

  • Ekran Boyutu: 6.6″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1228×2700
  • Ram: 8 GB
  • Depolama alanı: 256 GB
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 888
  • Ana Kamera: 50 MP
  • Ön Kamera: 13 MP
  • Pil: 4360 mAh
  • Antutu: 793900
Artıları
  • En iyi fotoğraf kalitesine sahip olması
  • Yüksek kaliteli hoparlörler
Eksileri
  • Google Play hizmeti yok
  • Düşük pil ömrü

ABD yaptırımlarının ardından Google hizmetlerinden mahrum bırakılan Huawei’nin amiral gemileri, Samsung ve Apple ile rekabet etmekte zorlandı. Ancak Çinli dev bu sorunu diğer tüm cephelerde yaptığı iyileştirmelerle telafi etmeye çalışıyor. Her yeni P serisi akıllı telefonla birlikte daha da havalı kameralar, yeni bir tasarım, gelişmiş bir ekran ve daha da hızlı şarj geliyor.

Bunların hepsi harika, ancak yeni gelen bir ürünü Galaxy veya iPhone’a alternatif olarak düşünmek için yeterli mi? Kısaca bir göz atalım.

Huawei P50 Pro, şirketin 2019’da piyasaya sürdüğü Google hizmetlerine sahip en yeni amiral gemisi olan P30 Pro’ya çok benziyor. Açık altın rengindeki arka panel aynalı, yansıtıcı bir yüzeye sahiptir. Dokunana kadar şık ve “pahalı görünümlü” görünüyor – ancak parmak izleri ve lekeler çok bariz görülebiliyor. Cihazla birlikte verilen silikon kapak olmadan kullanmak estetik açıdan hoş değil. Fakat tek elde kullanımı rahat, günümüz standartlarına göre 73 milimetrenin biraz altındaki ince kasa genişliği nedeniyle.

Huawei P50 Pro telefon, 2.700 × 1.228 piksel çözünürlüğe sahip kenar kavisli 6,6 inç OLED ekrana sahip. Ekran 120Hz yenileme hızlarını, HDR10’u ve dijital sinemalarda kullanılan tam DCI-P3 renk alanını destekliyor. Ayrıca 1,07 milyar renge kadar görüntüleme, hızlı tepki için 300Hz dokunmatik örnekleme hızı ve yüksek frekanslı 1.440Hz PWM karartma kontrolü var.

P50 Pro, yüksek maksimum ses seviyesi ve geniş dinamik aralığı ile mükemmel stereo hoparlörlere sahiptir. Kulaklık olmadan bile müzik dinlemek keyiflidir.

LTE destekli bir Snapdragon 888 işlemciye sahiptir. Qualcomm’un en üst düzey çözümü değil ve 5G de yok, ancak Huawei yaptırımlar nedeniyle daha modern çipler kullanamıyor. 888 oldukça güçlü, ancak güç tüketimi açısından doymak bilmiyor. Buna ek olarak, yük altında oldukça ısınır. Basitçe söylemek gerekirse, yüksek grafikli oyunlarda veya MMORPG’lerde uzun oyun oturumları Huawei P50 Pro için değildir. Cihaz elbette bunu başaracaktır, ancak kare hızı düşüşü ve kasa ısınması olmadan değil.

Kameralar her zaman Huawei’nin amiral gemilerinin güçlü bir noktası olmuştur ve P50 Pro söz konusu olduğunda, bu önemli bir satış özelliğidir. Şu anda ülkemizde piyasada satılan cep telefonları arasında en iyi kameraya sahip telefondur (DXOMark verilerine göre).

Akıllı telefonun pili günümüz standartlarına göre ortalama 4.360 mAh kapasiteye sahip. 120Hz ekran göz önüne alındığında, yüksek pil ömrü konusunda pek umut vermiyor. Tüm bunlarla birlikte, Huawei P50 Pro herkese hitap bir ürün değildir. Günde 6-7 saat ekran başında, ve sosyal ağlarda gezinerek hayatını sürdüren herkese güvenle tavsiye edilebilecek bir cihaz değil. Hızlı şarj ile kısmen telafi edilen pil ömründen ziyade, Google hizmetleri ve yüksek fiyat etiketi ile ilgili rahatsızlıklarımız söz konusu.

Bize neden güvenmelisiniz?

  • İncelemelerimizin mümkün olduğunca doğru ve tarafsız olduğundan emin olmak için büyük bir çaba sarfediyoruz.
  • Ücretli ürün yerleştirmesi veya sponsorlu içerik kabul etmiyoruz.
  • Sadece kendi tarafımızdan test edilmiş veya diğer saygın kaynaklar tarafından dikkatle incelenmiş ürünleri sıralıyoruz.
  • Okuyucularımızın alım kararlarını vermek için gerekli bilgiye sahip olmalarını sağlamak amacımızdır.
  • Yazılarımızın alanında eğitim almış ya da uzman kişilerce yazılmasına dikkat ediyoruz.

En Iyi Android Telefon 3

Sonuç

Sizlere bütçenize göre alabileceğiniz en iyi android telefonlardan bahsetmeye çalıştık. Düşük bir bütçe ile alınabilecek en iyi android telefon Vivo Y21 iken, bütçenizi biraz daha arttırmanız halinde Samsung Galaxy A53 tercih edebilirsiniz. Bütçesi daha yüksek olanlar ise Samsung’un üst seviye telefonlarından hangisini tercih ederse etsin mutlu olacaklardır. Profesyonel fotoğraflar çekmek istiyorum sadece, programlar ve oyunlar çok önemli değil derseniz ise bu listedeki en iyi tercihiniz Huawei P50 Pro olacaktır, zira şu an için daha iyi fotoğraf çekebilen ve ülkemizde satışı olan bir cep telefonu yoktur.

Eğer bir iPhone almak gibi bir niyetiniz var ise eğer iPhone’ları da incelediğimiz en iyi telefonlar yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yazar

  • Tümay Kılınç
    İçerik kalitesi kontrol sorumlusu

    Tümay Kılınç, 33 yaşında bir yazılımcı ve sitenin kurucusu olarak ayrıca teknoloji alanında uzman bir yazardır. Kendisi aynı zamanda sitenin içerik kontrol sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Meraklı bir kişiliğe sahip olan Tümay, teknoloji, ev aletleri ve bebek ürünleri hakkında detaylı incelemeler yapmaktadır. 1 çocuk sahibi olan Tümay, aynı zamanda ailesiyle vakit geçirmekten ve teknolojik gelişmeleri takip etmekten keyif almaktadır.

    Bu yazı size yardımcı oldu mu?

    Bir yorum bırakın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir